Het werd een bijzondere paardrijles.
Het werd een bijzondere paardrijles. Manege Groenewoude

Oekraïense kinderen op paardrijles: ‘Ontzettend geslaagd voor iedereen’

19 mei 2022 om 14:13 Maatschappelijk

WOUDENBERG Afgelopen vrijdagavond reden vijftien Oekraïense kinderen, van wie de gezinnen momenteel verblijven in Woudenberg, mee in de PonyPret-paardrijles van manege Groenewoude. 

Rond 18.30 uur werden de gezinnen verwelkomd, waarna een rondleiding over het terrein volgde. Even kijken bij de veulentjes en daarna vanaf de tribune bij de PonyPret-les. Toen was het tijd om te wisselen met de PonyPret-kinderen. Ze hielpen de Oekraïense kinderen met het opzetten van de caps en het opstijgen. Daarna bleven zij aan de zijde van de pony’s en paarden meelopen, om alles veilig te laten verlopen. 

Hetty de Koning, eigenaresse van Manege Groenewoude en oprichtster van Stichting PonyPret, maakte er een bijzondere paardrijles van. Zo moesten de kinderen ‘acrobatische’ oefeningen uitvoeren (hoofd, schouders, knie en teen), mochten zij een stukje met hun ogen dicht rijden en oefenen met ,,staan, zit, staan, zit” in draf. De les werd afgesloten in de buitenbak, waar alle ouders de gelegenheid hadden om foto’s te maken.

Tot slot, mochten de kinderen nog wortels zoeken in de crossweide om te voeren aan de pony’s en paarden waar zij op hadden gereden. De avond werd afgesloten met limonade en chips voor de kinderen, en koffie/thee met gebak voor de ouders. Binnenkort verwelkomt Manege Groenewoude de kinderen nogmaals.

Stichting PonyPret maakt paardrijd-activiteiten mogelijk voor mensen die door financiële of sociale omstandigheden anders niet kunnen paardrijden. Meer informatie: www.stichtingponypret.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie