Vrijwilligers bij de boodschappenbus
Vrijwilligers bij de boodschappenbus De Kleine Schans

Eerste rit boodschappenbus een feit

12 mei 2023 om 12:50 Lokaal Deel je nieuws

Vandaag, 12 mei, heeft de boodschappenbus voor het eerst gereden. We hadden 5 passagiers die thuis opgehaald zijn en bij Hoogvliet in Woudenberg hun boodschappen kunnen doen met daar een kopje koffie/thee en een koekje. Enthousiaste reacties waaronder “wat leuk, dit moet iedere week”.

Juist wanneer de afhankelijkheid toeneemt is het fijn om autonomie en keuzevrijheid te behouden daar waar het kan. Met de BoodschappenBus doet de inwoner zijn/haar eigen boodschappen op gezette tijden. Keuzes over boodschappen kunnen nog zelf gemaakt worden.

De route van de BoodschappenBus voorziet in de praktische behoefte om bij de winkel te komen. Daarnaast is deze route een uitje. Met een groepje een moment op pad, dit brengt gezelligheid en een moment van bewegen.

In samenwerking met de coöperatie De Kleine Schans wil SWO-Woudenberg deze dienst elke vrijdagochtend aanbieden aan de senioren in Woudenberg. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een 8 persoonsbusje die door SNO (Sportieve Naschoolse Opvang) beschikbaar wordt gesteld. Deze bus heeft een uitschuifbare opstapplaat om het instappen te vergemakkelijken. De bus heeft toegangs- en opbergmogelijkheden voor rollators.

In 1e instantie wordt één keer per week op vrijdagochtend gereden, waarbij de passagiers thuis worden opgehaald, naar Hoogvliet worden gereden en weer worden thuisgebracht. Als de tijd het toelaat kan er ook nog een kopje koffie/thee gedronken worden, aangeboden door Hoogvliet. Ter dekking van de onkosten wordt € 2,- per persoon gerekend.

Reservering loopt via het secretariaat van SWO op secretariaat@swo-woudenberg.nl .

Heeft u interesse om dit (nog) een keertje – of vaker – uit te proberen, neem dan s.v.p. contact op met één van de coördinatoren van de Hulpdienst Ouderen Vervoer (HOV) van SWO: Mevrouw J. Valkenburg T. 033 286 2273 , Tiny van Dam T. 033-2864063 of  0625080906 (secr. SWO).

Bij voldoende belangstelling willen we dan op 19 mei a.s. de tweede rit maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie