Afbeelding
SCGK

Roden Girl Choristers zingen Evensong in Wijk bij Duurstede

15 maart 2023 om 10:44 Lokaal Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 18 maart wordt om 16:00 uur in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede opnieuw liturgie gevierd in een Choral Evensong. De bekende Roden Girl Choristers zingen de vaste gezongen onderdelen. Leendert Jan van Lingen is de liturg.

RITME De kracht van de Choral Evensong in de Anglicaanse traditie wordt nder andere gevormd door het ritme waarmee e plaatsvinden en het ritme van de vaste terugkerende onderdelen. Ook in Wijk bij Duurstede wordt gestreefd naar een (in dit geval) maandelijks ritme. De vast omlijnde opbouw van dit middaggebed is ook in de Grote Kerk niet te missen.

GEZONGEN DELEN Samen met Sietze de Vries aan het orgel verzorgen de Roden Girl Choristers onder leiding van Sonja de Vries het muzikale deel van deze Choral Evensong. De Canticles vormen deze middag de première van het Magnificat en Nunc Dimittis uit de Cape Town Canticles gecomponeerd door Sietze de Vries. De Preces en Responses zijn getoonzet dor Peter Nardone. U hoort het Laudate Pueri van Felix Mendelssohn als Anthem. Als Introït hebt u aan het begin geluisterd naar Domine Exaudi van George Malcolm.

LIVESTREAM Voor het geval u niet bij de Evensong aanwezig kunt zien, wordt ook de livestream aangeboden. Zo kan ook op een later tijdstip deze prachtige Evensong worden herbeleefd. Kijk hiervoor op de website www.scgk.nl Hier is ook het programma voor de komende weken te vinden.

VRIJWILLIGE BIJDRAGE Onder het ‘credo’ dat iedereen moet kunnen meebeleven, wordt van iedereen die een entreebedrag zou kunnen missen gevraagd om dat voor- of achteraf vrijwillig te betalen (zie de website www.scgk.nl, ook voor het programmaboekje).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie