Een vrolijk kerstfeest bij dagbegeleiding de Schans van Zorggroep Charim
Een vrolijk kerstfeest bij dagbegeleiding de Schans van Zorggroep Charim Zorggroep Charim

Kerstfeest in Coronatijd bij Charim

Lokaal Deel je nieuws

De deelnemers van de dagbegeleiding de Schans van Zorggroep Charim kijken ondanks alle beperkingen terug op een mooi kerstfeest. Ze werden ontvangen in een verduisterde ruimte verlicht met kleine pinkelende lichtjes. Zo leek het net avond.   

Op ander halve meter afstand stonden de stoelen klaar. De mooi gedekte tafels verraste de bezoekers. Na de koffie met de kerstkrans keek men terug op het jaar 2020 met behulp van foto’s die op een  groot scherm werden gepresenteerd.  

Aansluitend werd er een bijzonder viergangen menu opgediend door met mondkapjes versierde personen. En daar tussendoor werden de mooiste kerstliederen gezongen door een vrijwilligster die zichzelf begeleide op de gitaar. Door de ouderen werd het kerstverhaal gelezen, gedichten voorgedragen en solo gezongen. Het diner werd afgesloten met een ijstaart die werd binnen gedragen. De ijsstaart werd omringd door lichtende ijsfonteinen.

De medewerkers van de dagbegeleiding kijken terug op een vreemd maar toch mooi jaar waarin de corona buiten de deur bleef. Ze zijn dankbaar voor de vele hulp gegeven door de vrijwilligers.   

advertentie