Luilakken in de straat!
Luilakken in de straat! Niels Wolterink

Veel festiviteiten in de Esdoorn- en Larikslaan op Koningsdag

Lokaal Deel je nieuws

Enkele initiatiefnemers om er voor de kinderen een onvergetelijke Koningsdag 2021 van te maken wakkerden een vuurtje aan wat zijn weerga niet kende in de wijk Het Groene Woud. Veel buurtbewoners werden door dit 'virus' aangestoken en uit onverwachte hoeken kwamen creatieve ideeën. Om half 9 verzamelden de kinderen op straat met hun versierde steppen, skelters, fietsen met daarachter blikken als geluidmakers en ook was het geluid van twee motoren goed te horen in de directe omgeving. Als een polonaise werden diverse rondjes gereden en de slotetappe van de Tour de France was hier niets bij. Onverstoorbaar zorgden de kinderen ervoor om de buurt wakker te schudden. Dit was een voorteken van een spectaculaire dag. 

Vanaf 10 uur konden de kinderen bij veel mensen in de voortuin oudhollandse spelletjes doen, pannenkoeken eten, jumpen op een springkussen, cupcakes versieren en uiteraard opeten, hun eigen pizza maken en zich laten schminken. Met de geldende coronamaatregelen in acht nemend genoot iedereen van een sfeervolle en gemoedelijke Koningsdag. Rond het middaguur werd er een muziekshow gegeven door kinderen op hun trompet en drumstel. Het Wilhelmus werd aansluitend ten gehore gebracht. 

Om 4 uur startte de straatbingo en waren er diverse leuke prijzen te winnen. Daarna gingen de kinderen met elkaar pannenkoeken eten en was het nog lang onrustig in de Esdoorn- en Larikslaan. Zowel de kinderen als de volwassenen hadden een erg geslaagde Koningsdag!

Ook muziek ontbrak niet op Koningsdag!
advertentie
advertentie