Pieter de Kruif tijdens zijn speech.
Pieter de Kruif tijdens zijn speech. Hannie van de Veen

Buurtvereniging 't Spoor opent 't Spoorthuus

18 juni 2019 om 16:00 lokaal

WOUDENBERG Na een tijd van hard werken door vele vrijwilligers werd afgelopen zaterdag het nieuwe buurtgebouw van buurtvereniging 't Spoor feestelijk officieel geopend door twee van de vier oorspronkelijke oprichters, Wijnand de Kruijf en Frans de Greef. Na de toespraken van Teunis van Oosterom en wethouder Pieter de Kruif trokken zij het doek weg dat voor het nieuwe naambord van 't Spoorhuus hing. Ook ging de slagboom omhoog en brandden de spoorlampen. Pieter vond het nieuwe gebouw veel duurzamer door de vloerverwarming en de goede isolatie.

Teunis van Oosterom vertelde een stuk geschiedenis. ,,In 1970 richtten Bakker Nijhuis, Eep Moesbergen, Wijnand de Kruijf en Frans de Greef de buurtvereniging 't Spoor op om iets te organiseren voor de kinderen. Ze huurden het oude stationsgebouw voor één gulden. Elk jaar waren er activiteiten op Koninginnedag. Na 20 jaar moest het gebouw gesloopt worden. Aan Spoorlaan 2 kwam toen een demontabel schoolgebouw uit Purmerend als nieuw buurtgebouw, maar in 2015 moest ook dat weg. De gemeente wilde het gebied herinrichten voor de Spoorzone en weer moest het buurtgebouw verdwijnen. Na veel lobbyen om de financiën bij elkaar te krijgen kon dit nieuwe gebouw gerealiseerd worden dankzij de inzet van vele vrijwilligers, sponsors en bedrijven. We zijn dankbaar dat we in de tussenliggende jaren geholpen werden door Hotel Schimmel die nu ook voor het feestbuffet zorgen. We mogen trots zijn op ons nieuwe buurtgebouw."

Het nieuwe gebouw is even groot, maar lijkt ruimer en is praktischer door meer bergruimte. Het Spoorkoor onder leiding van Joke Marcus trad op met een speciaal buurtgebouwlied en enkele andere nummers. De 'crew', in nieuwe geel/zwarte shirts met een rode rails er op, voorzag iedereen van drankjes. Tijdens het buffet en het samenzijn was een presentatie van Martijna Kuijper te zien over de bouw van het buurtgebouw.

Wijnand de Kruijf en Frans de Greef
het uitgebreide door Hotel Schimmel verzorgde buffet
Wijnand de Kruijf en Frans de Greef klaar voor de onthulling van het naambord
het gebouw was vol met gasten
De nieuwe naam wordt zichtbaar.
het Spoorkoor treedt op
Teunis van Oosterom vertelt
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie