College wil supermarkt op 'Kop van de Spoorzone'

19 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Het Woudenbergse college gaat met projectontwikkelaar Woudenberg Vastgoed BV praten over de verplaatsing van supermarkt Hoogvliet naar de 'Kop van de Spoorzone'. Of er in het nieuw te ontwikkelen gebied ook een tweede supermarkt komt heeft het college nog niet besloten, daarvoor moet eerst nog meer onderzoek worden gedaan.

Voor de hoek van de Parallelweg met de Stationsweg Oost, de zogenaamde 'Kop van de Spoorzone', is bij de gemeente een verzoek binnengekomen om vestiging van bedrijven, zoals bouwmarkten en supermarkten mogelijk te maken.

In de structuurvisie is ter hoogte van de Pothbrug aan de N224 eerder een locatie aangeduid voor 'op consumenten gerichte bedrijven'. Uit onderzoek bleek dat de haalbaarheid op deze locatie beperkt is. De locatie bij de Pothbrug biedt letterlijk en figuurlijk te weinig ruimte voor uitvoering van het beoogde plan voor herinrichting.

Het college heeft onder voorwaarden ingestemd met het verzoek en voert nu concrete gesprekken met Woudenberg Vastgoed BV over verdere ontwikkeling en inrichting. Een voorwaarde is dat supermarkt Hoogvliet naar de nieuwe locatie wordt verplaatst. Woudenberg Vastgoed BV vraagt daarnaast ruimte voor meer bedrijven op deze plek.

Het college heeft over de verplaatsing van een tweede supermarkt aan de Kop van de Spoorzone nog geen besluit genomen. Voordat het college een besluit neemt over het verzoek laat zij eerst aanvullend onderzoeken welk effect het vestigen of verhuizen van detailhandel naar de nieuwe locatie heeft op onder andere het centrum van Woudenberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie