ChristenUnie Woudenberg brengt werkbezoek aan Reinaerde

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Dinsdag 18 februari spraken fractie- en bestuursleden met medewerkers van Reinaerde, locatie de Heigraeff.

Reden voor dit bezoek is ondermeer dat de ChristenUnie zich op de hoogte wil stellen van de uitdagingen die Reinaerde ziet in de komende transitie van de Wmo.

RegioManager Helma Groenewegen: “Wij beseffen dat we het samen moeten doen en zoeken nadrukkelijk samenwerking met de gemeente en contact met andere aanbieders. Dat kan alleen als je als organisatie ook inleveringsbereid bent.”

Fractievoorzitter Marleen Treep: “Het is goed om te merken dat De Heigraeff zelf zo creatief en proactief is om daar waar het kan, dingen anders te organiseren.”

Carlie van Hamersveld, manager werk- en dagbesteding en Judith Bimmel, manager van de woningen die in het dorp gevestigd zijn, praten de ChristenUnie bij over wonen, dagbesteding en vrije tijdsbesteding. Zij stellen dat bezuinigingen spannende en uitdagende tijden opleveren.

Ook komt ter sprake dat er zorgen bestaan over de financiering van gespecialeerde dagbesteding die cliënten nodig hebben buiten de gemeentegrenzen, want niet voor iedereen is gepaste dagbesteding in het dorp beschikbaar. Treep geeft aan dat zij zich hard wil maken om de dagbesteding zoals die nu plaatsvindt, door te kunnen laten gaan. “Het is voor ons duidelijk dat deze mensen hun leven lang zorg nodig blijven hebben, terwijl bij er bij bijvoorbeeld jeugdzorg meer mogelijkheden zijn om zaken slimmer en directer bij de cliënt te organiseren, waardoor er sneller uitzicht op verbetering van de situatie is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie