Laatste kans voor gratis summerschool ondernemerschap

4 juli 2018 om 23:18 lokaal Deel je nieuws

Jongeren tussen 15 en 23 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Het doen staat centraal: in zes weken zetten jongeren echt hun eigen bedrijf op. Via trainingen en workshops leren zij ondernemersvaardigheden, zoals creatief denken, netwerken, samenwerken, presenteren, flexibiliteit en oplossingsgericht denken. Hier hebben de jongeren hun leven lang profijt van, of ze nu ondernemer worden of niet. Deelname is gratis en de jongeren krijgen zelfs een startkapitaaltje.

 

Ook al starten steeds meer jongeren een eigen bedrijf, veel jongeren durven die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet. Om ze daarbij te helpen, start ZomerOndernemer met een driedaagse training. Jongeren krijgen praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan. In de weken die volgen is een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner beschikbaar. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met hun bedrijf of niet. Ze zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is niet verplicht.

 

Gratis deelname

ZomerOndernemer wil ondernemerskwaliteiten bij jongeren ontwikkelen en zelfstandig ondernemerschap bevorderen. ZomerOndernemer vindt voor de derde keer plaats in de regio Amersfoort. Negen gemeenten – waaronder gemeente Woudenberg – geven ondersteuning, evenals onder andere de Rabobank en het Woudenbergse bedrijf Intersolve. Dankzij de steun van deze regionale sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer kosteloos. Het enige wat jongeren nodig hebben, is een bedrijfsidee. Ze hebben tussendoor zélfs tijd om op vakantie te gaan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. De training start 17 juli, dus geïnteresseerde jongeren moeten zich snel aanmelden.

 

Bij de afsluiting presenteren jongeren hun eigen bedrijf aan het publiek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie