Haizhen en Jing Chen: ,,Gastvrijheid hebben we hoog in het vaandel.’’
Haizhen en Jing Chen: ,,Gastvrijheid hebben we hoog in het vaandel.’’ Marcel Kocht

'Bij restaurant Hong Kong klopt gewoon alles'

27 juni 2018 om 17:30 Advertorial_1

WOUDENBERG Chinees-Indisch restaurant Hong Kong zetelt deze maand acht jaar in het dorpshart van Woudenberg. ,,Uiteraard vieren we dat met een aantal acties voor onze klanten'', zegt onderneemster Haizhen Chen die samen met haar echtgenoot Jing Chen het restaurant met enthousiasme en gedrevenheid runt.

Haizhen Chen, de vriendelijkheid zelve, omschrijft het restaurant aan de Voorstraat als romantisch en intiem. ,,Hong Kong is een Aziatisch restaurant waar je in een gezellige, typische Oosterse sfeer goed en lekker kunt eten. Alles klopt gewoon.''

De onderneemster, die op zesjarige leeftijd vanuit haar geboorteplaats Wenzhou naar Nederland kwam, wijst op een grote foto aan de wand waar de indrukwekkende skyline van Hong Kong is afgebeeld. ,,Die hebben we onlangs aangebracht. Het geeft de zaak nog meer uitstraling.'' Voorts benadrukt Haizhen: ,,Gastvrijheid hebben we hoog in het vaandel. Ik ben pas tevreden als de klant met een fijn gevoel de deur uitloopt. Oh ja, ik houd van contact met de klant, dat maakt dit vak juist zo leuk.'' Vervolgt: ,,Ik ben opgegroeid in de horeca. Mijn opa had ooit een restaurant in de Achterhoek en mijn vader runde jarenlang een Chinees restaurant in Harskamp waar ik als klein meisje al tussen de gasten liep. Mijn broer is inmiddels eigenaar van dat bedrijf.''

BESTE WOKRESTAURANT Zoals gezegd startte de familie Chen (één dochter) acht jaar geleden met hun onderneming in Woudenberg. De jaren daarvoor exploiteerden zij een groot wokrestaurant in Vianen. En niet de eerste de beste. Sterker: het bedrijf, Senso wok & grill geheten, werd in 2010 door vakblad Misset Horeca uitgeroepen tot het beste wokrestaurant van Nederland. ,,We hebben in Vianen een prachtige tijd gehad'', vertelt Haizhen. ,,Elk weekend zat het barstensvol. Wokken was toen een hype, op het juiste moment zijn we er ingestapt. Het was een groot succes.''

Waarom dan de zaak verkocht en in Woudenberg opnieuw begonnen? ,,Omdat we uitzagen naar een kleinschalig, intiem restaurant waar je daadwerkelijk contact hebt met de klant en waar het er minder hectisch aan toe gaat. Het wokrestaurant slokte ons hele leven op, het was een zeer intensieve periode. Tijd om moeder te zijn voor mijn dochter had ik bijvoorbeeld niet. Nu heb ik dat gelukkig wel. Het leven is minder snel én overzichtelijker geworden en dat bevalt ons goed. Hong Kong is een stabiel bedrijf.''

Vooral 50-plussers, vervolgt Haizhen, weten hun restaurant goed te vinden. ,Zij waarderen de Oosterse keuken nog, de jeugd is meer van de sushi.'' Maar dat er helemaal geen jeugd binnenkomt is geenszins het geval. ,,Ons restaurant leent zich uitstekend voor een familiefeestje en die hebben we dan ook geregeld. Juist vanwege de intieme sfeer.''

LEERBEDRIJF Wat de gerechten betreft stelt Haizhen: ,,TI-pan gerechten zijn erg geliefd bij onze gasten." Ze legt uit: ,,Een ti-pan is een voorverwarmde gietijzeren schaal waarop vlees- en visgerechten worden gereserveerd. Het geeft een speciale aroma. Ja, we werken uitsluitend met verse ingrediënten.'' Ten slotte benadrukt de gedreven onderneemster dat Hong Kong een SSB-leerbedrijf is, hetgeen staat voor: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. ,,Momenteel hebben we plek voor twee leerling-koks die we graag de fijne kneepjes van het Aziatische koken willen bijbrengen. Mijn man Jing wil zijn kennis met alle liefde overbrengen.''

Chinees-Indische restaurant Hong Kong
Voorstraat 25
3931 HB Woudenberg
Tel: 033-2862269

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie