Afbeelding
BDUmedia

Valleivogels en Woudenberg in actie, Scherpenzeel niet

1 december 2021 om 09:59 Voetbal

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG Het feit dat de KNVB het amateurvoetbal voor komend weekeinde deels stilgelegd heeft, bezorgt clubs de nodige vraagtekens. Want willen de clubs met inhaalwedstrijden überhaupt spelen? Een inventarisatie bij Woudenberg, Valleivogels en Scherpenzeel.

Omdat sportparken om 17.00 uur niet meer toegankelijk zijn en er dus niet getraind kan worden, heeft de voetbalbond besloten dat er ‘op vrijwillige basis’ in de A-categorie gevoetbald gaat worden. Duels gaan dus alleen door als beide clubs daartoe bereid zijn.

Woudenberg werkt komende zaterdag - mits coronabesmettingen geen roet in het eten gooien - een districtsbekerwedstrijd af tegen ZSGOWMS. Dit bekerduel ging vorige maand niet door vanwege een late afmelding van de Amsterdammers. ,,Wij wilden dat duel graag om 12.00 uur spelen, zodat we na afloop van de wedstrijd nog, uiteraard met een QR-code en met inachtneming van alle coronaregels, nog een drankje konden drinken in de kantine. Ik vind dat we in deze tijd ook aan onze vereniging moeten denken”, reageert coach Jeroen Peters.

Aan dat verzoek werkte ZSGOWMS echter niet mee, zodat uiteindelijk besloten is dat om 14.00 uur de bal op De Grift gaat rollen. ,,Uiteindelijk kunnen we wel spelen. Een weekje geen training betekent fysiek niet dat je geen wedstrijd aan kunt”, vindt Peters.

Ook Valleivogels gaat zaterdag vooralsnog spelen in het bekertoernooi in West 1. ,,We zijn voor de zekerheid nog aan het bellen met de tegenpartij (OSC, red.), maar wij zijn fit. Dat wordt wel anders als je over langere periode ‘s avonds niet kunt trainen”, reageert Rob van den Broek.

De trainer van Valleivogels is alvast aan het inventariseren of hij volgende week, waarschijnlijk woensdag of donderdag, een keer ‘s middags kan trainen. ,,Dat zal deze week sowieso niet lukken. Maar volgende week zal dat waarschijnlijk ook lastig worden voor sommige jongens in verband met werk en studie.”

Mogelijk volgt er op dat front later vandaag nieuws. Sportkoepel NOC*NSF, de sportbonden, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) willen dat het kabinet de avondlockdown voor sporters herziet. Sportparken zouden pas om 20.00 uur moeten sluiten. In de Tweede Kamer wordt vandaag ook over zo’n motie gestemd.

Hoofdklasser Scherpenzeel miste de afgelopen weken door coronabesmettingen en een onbespeelbaar veld door de regenval - zaterdag ging om die reden de wedstrijd tegen Spijkenisse niet door - al drie competitiewedstrijden. Voor komende zaterdag plande de KNVB het inhaalduel met ARC in Alphen aan den Rijn in. ,,Wij willen heel graag spelen”, laat voorzitter Gijs van den Broek weten. ,,Maar ‘it takes two to tango’. Via ARC hebben we al vernomen dat zij het niet zitten.” Dat bleek ook. Woensdagochtend had de KNVB de competitiewedstrijd al uit het programma gehaald. 

Edward Doelman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie