Afbeelding
Zorgverzekering

Nieuwe zorgverzekering scoort hoog op kwaliteit

1 december 2021 om 07:28 Partnercontent

Dit zorgseizoen introduceert consumentencollectief UnitedConsumers een nieuwe zorgverzekering. Met een premie vanaf € 114,90 horen zij bij 1 van de goedkoopste basisverzekeringen, vooral populair onder Nederlanders ouder dan 30 jaar. De UC Bewuste keuze basisverzekering biedt 100% vergoeding bij contractuele zorg en 65% bij zorgverleners zonder contract.

Zorgverzekering soort hoog op complete dekking

Wat de zorgverzekering inhoud is voor elke polis anders. Dit hangt namelijk af van de wel of niet gekozen aanvullende dekking. Bij Iemand die alleen een basisverzekering heeft afgesloten, is dat de zorgverzekering. Terwijl dit bij iemand met aanvullende verzekeringen zoals een tandverzekering of andere aanvullende pakketten de zorgverzekering totaal maakt. 85% van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Op dit punt is het aanbod van UnitedConsumers uniek en aantrekkelijk maakt. Zij voorzien met uitgebreide dekking en scherpe prijzen in de behoefte van de meeste Nederlanders. Bij diverse vergelijkingswebsites komen ze dan ook als beste naar voren op prijs, kwaliteit en dekking.

Meer voordeel bij eigen risico

Het eigen risico is het eerste deel aan zorg die u zelfs betaalt wat niet door de basisverzekering, ondanks de premie die u maandelijks voor uw zorgpolis betaalt. Er zijn een aantal uitzonderingen zoals huisarts bezoek en wijkverpleging. U heeft bij elke verzekering de optie heeft om te kiezen voor een hoger eigen risico. Standaard staat het eigen risico op € 385,- en heeft u de mogelijkheid deze tot € 885,- te verhogen. Iets wat interessant kan zijn, wanneer u verwacht weinig tot geen zorg nodig te hebben en gezond leeft. U krijgt namelijk een korting op de premie wanneer u dit doet en het voordeel dat u hiervoor terug krijgt is de afgelopen jaren groter geworden. Bij diverse verzekeraars krijgt u bijvoorbeeld € 20,- maandelijkse korting, wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico van € 885,-.

Overstappen voor 1 januari

Het startsein voor het overstapseizoen is gegeven op 12 november. Op die datum moesten alle verzekeraars hun premies en dekkingen bekendmaken. Het is tot en met 31 december mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. Indien u uw verzekering in 2021 opzegt, mag u tot 31 januari de tijd nemen om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie