Afbeelding
Gemeente Woudenberg

‘Vaccinatiegraad in Woudenberg is te laag’

29 november 2021 om 16:03 Corona

WOUDENBERG Tijdens het vragenuurtje deed Karin Schipper (GBW) een oproep aan het college van B en W om te zoeken naar mogelijkheden om de vaccinatiegraad in Woudenberg te verhogen.

Zij gaf aan dat van de 26 gemeenten in de provincie Utrecht alleen Rhenen en Renswoude het slechter doen. De gemeente Woudenberg heeft voor de leeftijdsgroep onder de 40 een vaccinatiegraad van 55 procent. Karin Schipper was benieuwd wat voor strategie het college van plan is in te zetten en had als tip om een campagne op sociale media te houden, waarin bekende Woudenbergers vertellen waarom zij zich laten vaccineren.

Wethouder Marleen Treep reageerde dat de gemeente er alles aan doet om de inwoners goed te informeren. Als voorbeeld dat dit werkt, gaf de wethouder aan dat na het verslag op sociale media over een bezoek aan een long covid-patiënt er direct een lotgenotengroep werd opgericht. Om inwoners meer mogelijkheden te geven om gebruik te maken van de inloop om zich te laten vaccineren, zijn de tijden verschoven van overdag naar de middag en avond.

De wethouder beloofde wel hier verder mee aan de slag te gaan. De dag erop plaatste zij meteen een bericht op sociale media over het verzoek van raadslid Karin Schipper en gaf aan dat de er in Woudenberg een relatieve lage vaccinatiegraad is onder inwoners na 1981 en zeker na 1991. ,,Dat kan beter mensen!”, was haar oproep. Twijfelaars beval zij de website https://www.ggdru.nl/corona/waarhaaljijjeinformatievandaan aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie