Vallei Accountants / Woudenberg wint belangrijk duel en kruipt uit degradatiezone

29 november 2021 om 10:10 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelden de volleybaldames van Woudenberg een belangrijke wedstrijd om uit
de onderste regionen van de ranglijst te komen. De rode lantaarndrager van de competitie kwam op
bezoek: Tivoc uit Tiel. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de ploeg van Heiko Huijerman op de ene
laatste plaats. Door de huidige corona maatregelen was helaas geen publiek welkom en
vermoedelijk was dit sowieso de laatste wedstrijd van kalenderjaar. De dames kunnen immers niet
meer trainen op de dinsdag en donderdagavonden de komende periode. Mede daarom was de
ploeg brand op een goed resultaat.
De basis bestond uit: Marjelle van Driel, Jennifer Wilbrink, Kim de Witte, Belle Tempels, Regina
Eggenkamp, Rosemarijn Sturkenboom en libero Sanne van der Lee.
De eerste set ging erg moeizaam voor Vallei Accountants / Woudenberg. Duidelijk was dat de
bezoekers uit Tiel ook graag nog enkele punten wilden scoren. Dit resulteerde in een spannende set.
De thuisploeg kwam aan het eind nog goed terug van een kleine achterstand, maar de set ging toch
helaas verloren met 25-23.
In het begin van de tweede set kwam Fleur Magielsen in de ploeg voor Rosemarijn. In deze set bleek
dat Woudenberg een sterkere ploeg heeft dan Tivoc. Er werden minder fouten gemaakt en hierdoor
kon spelverdeelster Marjelle haar aanvallers beter bedienen. Dit resulteerden in enkele mooie
aanvallen. De set ging eenvoudig gewonnen met 25-16.
Coach Heiko Huijerman besloot vertrouwen in zijn team te houden en paste geen wissels toe. Dit
vertrouwen betaalde zich uit, want de volleybaldames waren de bovenliggende partij. De bezoekers
vochten voor wat ze waard waren, maar kwamen duidelijk een maatje tekort. De set ging met 25-19
naar Woudenberg.
Het verzet was hiermee gebroken, in de vierde set was er al snel een ruime voorsprong die niet meer
werd weggegeven.
Zo konden de volleybaldames uit Woudenberg 4 belangrijke punten bijschrijven. Hierdoor stijgt de
ploeg naar plaats 8 met een reëel uitzicht op de top 6. De ploegen onder Woudenberg staan echter
ook nog gevaarlijk dichtbij, dus zo is elk punt belangrijk. Wanneer de competitie een vervolg gaat
krijgen is helaas op dit moment nog onduidelijk.