Magda Jansen
Magda Jansen Gemeente Woudenberg

Magda Jansen over voordracht burgemeesterschap: ‘Dankbaar voor het vertrouwen’

18 november 2021 om 16:47 Politiek

WOUDENBERG Magda Jansen heeft voor het eerst gereageerd op de raadsvergadering van afgelopen dinsdag waarin zij werd voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Woudenberg. ,,Sinds de bekendmaking van mijn voordracht als burgemeester van Woudenberg, ben ik verrast door de vele reacties die ik op dit nieuws mocht ontvangen, ook vanuit Woudenberg’’, laat ze weten.

,,Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk er naar uit het dorp en haar inwoners te leren kennen. Tegelijkertijd betekent een positief besluit op deze voordracht dat ik mijn functie als griffier bij de gemeente Roosendaal moet neerleggen. Ik had niet verwacht dat het mij zo snel gegund zou zijn een volgende stap te zetten in mijn ambitie de publieke zaak te dienen. Dat maakt mij trots en ik wil mij in dit ambt dan ook voor de volle honderd procent inzetten voor deze mooie gemeente.”

De aanbeveling gaat nu via de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op basis van de aanbeveling bereidt de minister een Koninklijk Besluit voor. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt naar verwachting plaats op dinsdag 11 januari 2022. Op dat moment is de burgemeester van Woudenberg de jongste burgemeester van Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie