Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 13 november naar Woudenberg.
Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 13 november naar Woudenberg. Vrienden van Sinterklaas in Woudenberg

Optocht Sinterklaas gaat door, kleur pieten is nog onbekend

9 november 2021 om 07:05 Overig

WOUDENBERG Goed nieuws voor de kinderen in Woudenberg: op zaterdag 13 november gaat de Sinterklaasoptocht weer door. Vorig jaar werd deze vroegtijdig geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.

Afgelopen dinsdag hebben de Vrienden van Sinterklaas in Woudenberg een gesprek gehad met burgemeester Yvonne van Mastrigt. Zij vertelt: ,,Het was een fijne kennismaking. De Vrienden van Sinterklaas hebben een goed doordacht plan om Sinterklaas in Woudenberg te ontvangen, waarbij ze rekening houden met de veiligheid en gezondheid van onze inwoners. Fijn dat dit weer kan na een jaar van uitstel. Laten we hopen dat na de aangekondigde maatregelen van 1 november er geen maatregelen bovenop komen die roet in het eten gooien. Want het belooft een mooie route door het dorp te worden waarbij onze kinderen en andere inwoners Sinterklaas kunnen verwelkomen.”

Ruud Stuivenberg van de Vrienden van Sinterklaas is blij dat zoals het er nu uit ziet de Sinterklaasactiviteiten door kunnen gaan. De activiteiten starten met de optocht op 13 november. ,,Dat is altijd heel leuk met auto’s van lokale garagebedrijven, een vrachtwagen waarop de muziekvereniging Fidelio optreedt en pieten die onderweg pepernoten uit delen. Door corona- en privéomstandigheden is het team met iets meer dan twintig pieten kleiner dan andere jaren.”

Het kan dit jaar geen reguliere optocht zijn, omdat mensen door de coronamaatregelen door moeten blijven lopen. Stoppen bij het gemeentehuis en daar een verhaal spelen, kan daarom niet. Om die reden kan de burgermeester de optocht ook niet toezwaaien op het bordes van het gemeentehuis.

Dit was voor 2020 ook niet de bedoeling, omdat de toenmalige burgemeester Titia Cnossen het niet eens was met de keuze van de Vrienden voor Sinterklaas voor zwarte pieten. Door corona ging de optocht echter niet door. Of er dit jaar weer zwarte pieten komen of bijvoorbeeld regenboog- of roetveeg pieten, wil Ruud Stuivenberg nog niet zeggen. ,,Wij krijgen al een paar jaar van beide kanten zoveel negatieve reacties dat wij het dit jaar niet vooraf vermelden. Wij willen de discussie wel aan gaan, maar dan in februari zodat de kinderen het niet mee krijgen.”

De optocht is tussen 14.00 uur en 16.30 uur en start op de Ter Maatenlaan. Vervolgens gaat de optocht via ’t Zeeland, Groene Woude, Laan 1940/Nico Bergsteijnweg richting de J.F. Kennedylaan, Henschoterlaan, ’t Schilt, Laanzicht, de Rembrandtlaan en eindigt op de Europaweg.

Op 20 november is er verder een puzzelmiddag in het centrum van 13.00 tot 16.00 uur. De puzzelformulieren kunnen kinderen vanaf 13.00 uur afhalen bij het Cultuurhuis. Op 24 november kunnen de kinderen van 13.00 tot 15.30 uur lampionnen knutselen in De Camp. De organisatie vraagt de kinderen om zelf schaartjes mee te nemen. En dan is er op 26 november de lampionnenoptocht om met zijn allen Sinterklaas naar bed te brengen. De optocht start om 19.00 uur bij het gemeentehuis en eindigt om 21.00 uur bij Dalhuijzen Slapen en Wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie