Doalman Rick Moors mengt zich tegen Zuidvogels met succes in een  duel om de bal. De keeper moest tegen de Huizenaren wel vier keer vissen.
Doalman Rick Moors mengt zich tegen Zuidvogels met succes in een duel om de bal. De keeper moest tegen de Huizenaren wel vier keer vissen. Guido de Boer

Woudenberg strijdend ten onder tegen Zuidvogels

17 oktober 2021 om 12:00 Voetbal

WOUDENBERG Wedstrijden tegen Zuidvogels beloven op voorhand niet veel goeds. De tegenstander uit Huizen is een angstgegner voor Woudenberg. Het is lang geleden dat de geel-zwarte formatie een positief resultaat haalde tegen deze ploeg. Ook zaterdag zat dat er niet in: 0-4 nederlaag.

De wedstrijd op sportpark De Grift was eigenlijk na 26 minuten al gespeeld. Woudenberg keek toen tegen een 0-2 achterstand aan. Bij de eerste treffer ging doelman Rick Moors in de fout. Dat erkende de 28-jarige doelman ook. ,,Dat schot had ik moeten hebben, ook al was het een stuiterbal.” Bij de tweede tegentreffer werden afspraken op het middenveld niet nageleefd. ,,Hierna groeiden we in de wedstrijd”, merkte Moors op.

Dat bleek ook wel, want lange tijd werd Zuidvogels niet meer gevaarlijk. ,,We hadden ons in de tweede helft moeten belonen”, analyseerde de doelman achteraf. Hij refereerde aan de kansen die de thuisclub in een tijdsbestek van vijf minuten afdwong. Sander van Keulen kopte de bal via de lat over. Hierna slaagden ook Jarie van Egdom en Mark Radstaake er niet in de aansluitingstreffer te maken.

Gelet op de wetmatigheden in het voetbal, was het niet verwonderlijk dat de bezoekers nog wel scoorden. Bij de 0-3 stond Rick Moors aan de grond genageld. Hierdoor werd hij met een heerlijke boogbal gepasseerd. ,,Misschien had ik uit moeten komen of juist een stapje terug moeten doen.” Na de derde treffer zat de wedstrijd definitief in het slot. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ook over mijn eigen optreden. Ik haal een aardig niveau, maar uiteindelijk word ik beoordeeld op ballen pakken.”

Wachten

Moors heeft lang moeten wachten op een doorbraak in de Woudenbergse hoofdmacht. Twee jaar geleden keerde hij terug op vertrouwde bodem, na een uitstapje naar SVMM in Maarn. ,,Ik wilde nog een keer met mijn maatje Joey Kooij samenspelen”, verklaart hij zijn terugkeer. ,,Eindelijk is het dan zover dat ik onder de lat sta, maar alles kan en moet nog beter.”

Woudenberg kwam de wedstrijd tegen Zuidvogels niet schadevrij door. Tom de Greef en Rick Staal vielen geblesseerd uit. David Ajayi en Daan Banning liepen vorige week al kwetsuren op. Hierdoor maakte Marcel de Groot zijn debuut in de basis. Trainer Jeroen Peters nam zijn jonge spelersgroep na de wedstrijd in bescherming. ,,Deze 0-4 nederlaag voelt niet als een schande, ik ben ook niet narrig.”