Ontlading bij Rick Staal, die de winnende treffer tegen Almkerk scoorde.
Ontlading bij Rick Staal, die de winnende treffer tegen Almkerk scoorde. Guido de Boer

Woudenberg zet concurrent Almkerk opzij: ‘Heerlijk gevoel’

2 oktober 2021 om 19:45 Voetbal

WOUDENBERG Op wilskracht heeft Woudenberg de eerste driepunter van het seizoen binnengehaald. Tegen tien man van Almkerk werd een 0-1 achterstand omgedraaid in een 2-1 overwinning. ,,Een heerlijk gevoel”, genoot matchwinner Rick Staal na.

De paniek sloeg nog even toe op De Grift, juist nadat Woudenberg in de 85ste de voorsprong had genomen. De lange ballen die de Almkerkers in het Woudenbergse strafschopgebied pompten, hadden zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren. Alec Stalman haalde zelfs een bal van de lijn af, maar Woudenberg overleefde. Na 94 minuten gingen alle armen van de thuisploeg de lucht in.

Dat deed Woudenberg in het besef dat het in 1C een hels karwei wordt om zich veilig te spelen. En winnen van een directe concurrent, dat telt dan. ,,Deze móésten we winnen”, onderstreepte Tom de Greef het belang van de zege. Hij had in het veld ervaren dat Almkerk ook tot de zwakke broeders van de afdeling hoort. ,,Ik kreeg in de eerste helft zoveel ruimte, dat heb ik in de eerste klasse zelden zo ervaren.”

ACHTERSTAND Maar de realiteit was dat het halverwege 0-1 stond, nadat Woudenberg twee duels om de bal verloor en Stalman zich te makkelijk liet uitspelen. Jelle Stalenhoef mikte raak. Bovendien mocht Woudenberg niet mopperen dat David Ajayi de rust haalde. Hij haalde de doorgebroken Jonathan van Eerd, maar kreeg, tot zijn eigen verbazing, slechts de gele kaart. ,,Maar los van die momenten waren wij wel de bovenliggende partij. De wedstrijd werd vooral op hun helft gespeeld”, aldus De Greef. ,,Het ontbrak alleen aan de goede eindpass.”

Na de pauze kreeg Woudenberg de beloning voor het harde werken, al was dat met hulp van scheidsrechter Mike Klaare, die de regel voor een doorgebroken speler na de pauze wel gretig toepaste. Mark Radstaake werd afgestopt, Almkerker Remy Roodenburg moest vertrekken.

RISICO Uit de vrije trap die volgde raakte Tom de Greef de paal. ,,Pff, toen dacht ik nog: die goal moet wel snel vallen. Want anders wordt het risico op hun tweede wel heel groot.” De verlossing volgde een kwartier voor tijd, toen De Greef opnieuw aanlegde vanaf de rand van het strafschopgebied. Dit keer plofte van het leer via het aluminium er wel in (1-1).

Het was koren op de Woudenbergse molen, nog meer energie werd de wedstrijd ingepompt. Al was het verre van zorgvuldig, de druk die het zette was voldoende voor de zege. De Greef zette in de 85ste minuut laag voor, Rick Staal liep de 2-1 binnen.

,,Het zit allemaal effe mee”, lachte de matchwinner om de twijfelachtige beslissingen van arbiter Klaare. ,,Maar wij waren wel de betere ploeg, ook in de eerste helft.” ZIjn doelpunt werd uiteraard uitgebreid gevierd, waarbij Staal het middelpunt van de feestvreugde was. ,,Een heerlijk gevoel.”