Moeizaam begin van de competitie door volleybalheren Woudenberg

27 september 2021 om 10:03 Sport Deel je nieuws

Focus 4U / Woudenberg heeft afgelopen donderdag zijn eerste competitie wedstrijd gespeeld in een jaar tijd. Door de alom bekende corona maatregelen was het een kort seizoen vorig jaar. Dit jaar heeft het team veel nieuwe, maar toch ook bekende gezichten. Oudgedienden Arjan en Rik Blokhuis zijn teruggekeerd in het team. Jan Pieter Kooy is terug na een avontuur bij Keistad in Amersfoort en is op de weg terug na een lange knieblessure. Ook Tino van der Laan is geen onbekende in Woudenberg aangezien hij al een seizoen heeft gespeeld toen de volleybalheren nog 1e divisie speelde. De overige spelers zijn ook allemaal bekende namen voor velen: Christian den Ouden, Marnix de Bruin, Jochem Koetsier, Koos Jol, Vincent Schotanus, Yannick Bruggink, Niels de Roos en Bertil van de Vliert. Een selectie van 12 man voor coach Erwin Vermeer, dat is een ongekende luxe voor Woudenbergse begrippen.

De week voor de eerste competitiewedstrijd hebben de heren al een bekerwedstrijd afgewerkt. Tegenstander was Invicta uit Wageningen. De wedstrijd had niet veel om het lijf en werd zakelijk met 3-0 gewonnen. Twee VV uit Ede was de eerste tegenstander van Woudenberg. Deze ploeg had de eerste wedstrijd van het seizoen al gespeeld en gewonnen met 3-1. Erwin Vermeer startte deze wedstrijd met de volgende basis: Tino en Jochem als buitenaanvaller, Koos en Marnix als midden, Christiaan op de diagonaal positie, Yannick als libero en aanvoerder Rik als spelverdeler.

De eerste set was van prima niveau voor Woudenberg. De gastheren uit Ede hadden moeite met de servicedruk. Ook werden er weinig fouten gemaakt en door een goede pass konden met name Christian, Jochem en Tino naar hartenlust scoren. De set werd gewonnen met 25-15. De tweede set was duidelijk dat TweeVV uit een ander vaatje ging tappen. Enkele wisselingen in het team zorgden voor nieuw elan en duidelijk een hoger niveau. Nu was het juist Woudenberg dat moeite had met de servicedruk. De hele set was er een duidelijke achterstand, alhoewel aan het eind van de tweede set deze steeds kleiner werd. De inhaalrace was echter te laat ingezet; 25-20 voor de ploeg uit Ede.

De derde set waren de rollen eigenlijk weer omgedraaid. Focus 4U/Woudenberg maakte weinig fouten en ondanks enkele goede wissels aan de kant bij TweeVV ging de set relatief makkelijk naar Woudenberg. De laatste paar punten in de set werden gemaakt door Christian.

Het leek echter wel of op dat moment alle energie weg was uit de ploeg van Erwin Vermeer. Blijkbaar was er toch hard geknokt om tot een 2-1 voorsprong te komen of het was het late tijdstip. Inmiddels was het bijna half 11 geworden op een donderdagavond en dat zal zeker een rol hebben gespeeld. Ondanks de terugkeer van Arjan binnen de lijnen gingen de vierde en vijfde set kansloos verloren, waardoor Woudenberg het seizoen is gestart met een 3-2 nederlaag.

Ondanks de teleurstelling van de nederlaag waren de eerste drie sets van goed niveau. Dit is in ieder geval een basis om op door te gaan in de komende weken. Willen de heren echter een rol van betekenis gaan spelen in de competitie dan moet het niveau wel een hele wedstrijd vastgehouden gaan worden.

Helaas spelen de volleybalheren hun eerste thuiswedstrijd pas op 23 oktober in sporthal ‘De Camp’. Nu de meeste corona maatregelen zijn opgeheven zou het zomaar wel een wedstrijd kunnen zijn met goedgevulde tribunes.