Speeltafel Knipscheerorgel Dorpskerk Woudenberg
Speeltafel Knipscheerorgel Dorpskerk Woudenberg Peter de Kok

Zomerconcert in Dorpskerk Woudenberg op 28 augutus

19 augustus 2021 om 19:34 Lokaal Deel je nieuws

Zomerconcert in Dorpskerk Woudenberg op 28 augustus

In het kader van de serie zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg vindt op zaterdag 28 augustus om 16.00 uur een orgelconcert plaats dat wordt gegeven door Wilfred Folmer.  Uiteraard worden hierbij de geldende coronamaatregelen in acht genomen. De toegang is vrij. Wel is bij de uitgang een inzameling ter dekking van de kosten.

Wilfred Folmer is organist van het Adema-orgel in de hervormde Grote Kerk te Scherpenzeel en van de Koepelkerk te Renswoude. Daarnaast was hij tot voor kort meer dan twintig jaar organist van de Wilhelminakerk van de Protestantse Gemeente Utrecht. Hij is veelvuldig te horen als koor- en gemeentezangbegeleider, waarbij hij een voorliefde heeft voor anglicaanse traditie en bijbehorend (kerk)muziek. Als solist heeft hij een breed repertoire met een bijzondere voorkeur voor romantische muziek en orgeltranscripties. Naast zijn activiteiten als organist is hij een van initiators van de website orgelnieuws.nl.

Op het programma van zaterdag 28 augustus staan onder meer voor orgel bewerkte delen uit Bach-cantates, waaronder de Sinfonia uit Cantate 29, de Fantasie in f KV 608 van Mozart, een transcriptie van het Scherzo uit de Tweede Symfonie van Schumann en werk van Joseph Rheinberger. Het concert wordt besloten met een improvisatie over Psalm 21.

Ter afsluiting van de serie zomerconcerten 2021 is er op zaterdag 11 september (Open Monumentendag en Nationale Orgeldag) een Choral Evensong gepland. Voorganger tijdens deze Choral Evensong is ds. A.D.J. Wessels; organist is Arjan Veen. Verder wordt medewerking verleend door een speciaal hiervoor samengesteld Vocaal Ensemble.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie