Art Wolleswinkel en Birgit Hanskamp
Art Wolleswinkel en Birgit Hanskamp Birgit Hanskamp

Kom 26 augustus kijken op Boerderij Aerderoort!

18 augustus 2021 om 10:46 Lokaal Deel je nieuws

Stap op de fiets en verken het platteland met langs de route prachtige boerenbedrijven. Voor deze zomervakantie hebben LTO Gelderse Vallei en Vallei Boert Bewust drie fietsroutes uitgestippeld, die gratis te downloaden zijn op www.kijkenbijdeboer.nl. Langs elke route kan er via een QR-code digitaal kennis gemaakt worden met vijf boerderijen. Op sommige boerderijen is een activiteit te boeken, zoals op 26 augustus bij Boerderij Aerderoort in Renswoude. Jong en oud is van harte welkom.

Liefde voor de bodem

Voor wie op 26 augustus de route door de omgeving van Scherpenzeel pakt, kan die dag een tussenstop maken op de boerderij van Art Wolleswinkel en Birgit Hanskamp. Samen verzorgen zij de koeien, de kalfjes en het grasland op het melkveebedrijf in Renswoude. Bovendien maken ze van de melk de heerlijkste vla, kefir en hangop. “We genieten van ons vak en laten dat maar al te graag aan anderen zien”, vertelt Hanskamp enthousiast. “Daarbij zullen we de 26e uitleggen hoe we in alle onderdelen van de bedrijfsvoering rekening houden met de bodem”. ‘Liefde voor de bodem’ noemt Hanskamp dat. “Het dient als basis voor ons bedrijf. Want een gezonde bodem zorgt voor gezonde dieren en gezond voedsel. En dat laatste laten we tijdens het bezoek aan onze boerderij natuurlijk graag proeven in onze eigen boerderijwinkel”.

Aanmelden

De activiteit start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via de website www.kijkenbijdeboer.nl.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie