Woudenbergers helpen slachtoffers aardbeving Haïti

16 augustus 2021 om 21:52 Lokaal Deel je nieuws

Zware aardbeving treft Haïti

U heeft ongetwijfeld in het nieuws vernomen dat afgelopen zaterdag 14 augustus, rond 08.30 uur lokale tijd, Haïti zwaar getroffen werd door een aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. De beving was krachtiger dan in 2010.

Op dit moment weten we dat de tropische storm Grace nog over Haïti moet komen en we weten nog niet wat hiervan weer de gevolgen zullen zijn, maar dat dit land en de mensen zoveel moeten doorstaan is wel duidelijk en onbegrijpelijk.

Vele herinneringen komen weer terug en er is veel angst voor wat nog komen gaat.
Tot nu toe is bekend dat ruim 1300 mensen zijn omgekomen maar dit getal zal nog hoger gaan worden.

Eén van onze contacten heeft familie en vrienden wonen in het getroffen gebied.  Zij wonen in de plaats Maniche. Familie is overleden, er zijn vele gewond en veel van hen zijn hun huis, als ze die al hadden, kwijt. Toen we vroegen wat het hardste nodig was zei men er is een groot tekort is aan drinkwater, voedsel, kleding en nog vele andere spullen.

Wilt u geven voor de alleramsten!

Financiële hulp

Om de mensen in het getroffen gebied een hart onder de riem te steken willen wij hen financieel ondersteunen zodat ze in hun eerste levensbehoefte kunnen voorzien. Wij vragen u de mensen daar te helpen en met uw hart en naar vermogen te geven. Alle giften tot en met eind oktober komen ten goede aan de mensen in Maniche. Onze contactpersoon zal zorgen dat het geld daar terecht komt waar het op dit moment het hardste nodig is. 

U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer

NL 44 INGB 0006 3295 45 tnv Stichting Benaiah, ovv noodhulp Haïti.

Wij danken u hartelijke, mede namens de slachtoffers van de aardbeving.

Ronald en Alice Philippo

Schade na aardbeving
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie