Afbeelding
Glutenvrije producten

Waar vind je glutenvrije producten?

10 augustus 2021 om 17:12 Partnercontent

Steeds meer mensen eten de afgelopen tijd glutenvrij. Gluten zijn eiwitten die veel voorkomen in graansoorten zoals tarwe, roggen en spelt. Eet je glutenvrij, dan vermijd je die granen. Toch kan dit soms lastig zijn. Je vindt die granen bijvoorbeeld terug in brood, maar ook in pasta, couscous, koekjes en deegwaren. Hoewel je ook zonder die producten goed kunt eten, is het fijn ze te kunnen vervangen door een glutenvrije variant. Tegenwoordig bestaan er veel glutenvrije producten, zoals glutenvrij meel, crackers, gist en brood. Daarmee hoef je als je glutenvrij eet dus niets te missen.

Waarom glutenvrij eten?

Er zijn verschillende redenen om minder of helemaal geen gluten te eten. Een veelvoorkomende reden is een glutenallergie of -sensitiviteit. Een glutenallergie is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat je darmwand ontstoken of beschadigd raakt wanneer je gluten binnenkrijgt. Ook bij een glutensensitiviteit kan je lichaam gluten eigenlijk niet goed verdragen. Dit kan een reeks aan klachten met zich meebrengen, zoals buikpijn, krampen, het onvoldoende opnemen van voedingsstoffen, enzovoort. Een glutenallergie of sensitiviteit heb je niet altijd vanaf je geboorte. Je kunt het op elk moment in je leven ontwikkelen. Zo kan het zijn dat je vroeger nooit last van darmklachten had, maar die op latere leeftijd plotseling krijgt.

Gezond zonder gluten

Gelukkig kun je gemakkelijk glutenvrij eten zonder voedingsstoffen te missen. Je lichaam heeft gluten namelijk niet nodig om goed te functioneren. Ook komen er tegenwoordig steeds meer glutenvrije producten op de markt, wat gluten minderen of vermijden makkelijker maakt. Heb je wel eens last van vage buik- en darmklachten die moeilijk te verklaren zijn, dan kan het een goed idee zijn een tijdje glutenvrij te eten om te kijken of het daaraan ligt. Vaak verdwijnen of verminderen de klachten vanzelf wanneer er geen gluten meer gegeten worden. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, je lekkerder voelt en minder last hebt van vervelende darmklachten.

Glutenvrije producten

Het hoeft niet moeilijk te zijn om glutenvrij te eten. Je vindt glutenvrije producten tegenwoordig in veel supermarkten, maar ook online in gespecialiseerde webshops. Het voordeel van online glutenvrije producten kopen is dat het aanbod vaak overvloedig is. Zo vind je in bijvoorbeeld de webshop van Glutenvrij Le Poole ruim 700 glutenvrije producten. Je kunt op die manier veel variëren en afwisselen. Dat maakt glutenvrij eten gemakkelijk. Je hoeft producten zoals vers gemakken brood dus niet te missen wanneer je een glutenvrij dieet volgt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie