Afbeelding
Wouter van Dijk

Aantal coronabesmettingen meer dan verdrievoudigd in Woudenberg

13 juli 2021 om 20:37 Corona

WOUDENBERG In de afgelopen twee weken, van woensdag 30 juni tot en met dinsdag 13 juli, is het aantal coronabesmettingen in Woudenberg volgens cijfers van het RIVM opgelopen tot 13 personen, wat omgerekend naar 100.000 inwoners uitkomt op 97,3. Twee weken geleden, van 16 tot en met 29 juni, ging het nog om 4 mensen en 29,9 per 100.000 inwoners.

De toename sluit aan bij het landelijke beeld rond corona. De gestage afname van het aantal coronabesmettingen is volgens het ANP in een mum van tijd volledig tenietgedaan. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Het is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week. Met zo’n vaart gingen de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de hele coronacrisis nog niet omhoog.

Vorige week noteerde het RIVM al een verdubbeling tot 8541 gevallen. Het bleek een voorbode van een nog veel snellere groei in het aantal besmettingen in de laatste zeven dagen. In de meeste gevallen worden die nu veroorzaakt door de extra besmettelijke Delta-variant van het virus.

De huidige besmettingsgolf begon na de versoepelingen die het kabinet op 26 juni doorvoerde. Vooral jongeren zochten voor het eerst in maanden weer massaal het nachtleven op. Een deel deed dat met goedkeuring van de overheid direct na een prik van het coronavaccin van Janssen. In de praktijk waren ze dan nog helemaal niet goed beschermd, want vaccins hebben zeker twee weken nodig om optimaal te gaan werken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie