Afbeelding
Vakantie

Nederlandse vakantieparken ‘mudjevol’ deze zomer, ook De Heigraaf in Woudenberg ‘veilige haven’

29 juni 2021 om 15:03 Partnercontent

Landelijke media weten het zeker: in heel Nederland zitten de vakantieparken in de maanden juli en augustus ‘mudjevol’. Hoewel de reisadviezen met de week positiever worden, kiezen veelal gezinnen ervoor het buitenland nog even links te laten liggen.

Websites vakantieparken drukbezocht

De Nederlandse vakantieparken zijn daarom ideaal, met al hun faciliteiten. Zwembad, entertainment, winkeltjes, sportvelden, en in de huisjes alle luxe en comfort, inclusief glasvezel internet. Vrijwel alles is hetzelfde als op een Zuid-Franse familiecamping, alleen moet het weer wel meezitten. Met name wanneer men uitstapjes zoals de Apenheul of een dagje Zutphen onderneemt. Op datzelfde internet is op de drukbezochte websites van de parken, zoals bijvoorbeeld die van De Heigraaf in Woudenberg, te zien dat er nog maar heel weinig huisjes beschikbaar zijn.

Vakantie met kinderen

Op reis met kinderen is op zich al een aardige onderneming, het coronavirus lijkt een rit of vlucht naar Spanje, Zuid-Frankrijk of Italië minder makkelijk gemaakt te hebben. Dus wordt er dit jaar nog vaak gekozen voor het binnenlandse alternatief. Zoals gezegd hetzelfde of zelfs beter qua faciliteiten en minder ‘gedoe’, zo redeneren met name jonge gezinnen. En in eigen land is ook nog veel te ontdekken.

Bungalowpark of vakantie net over de grens

Die filosofie leidt ertoe dat de parken straks vol zitten, koppen media zoals BN De Stem. Hendrik Beerda van onderzoeksbureau Hendrik Beerda heeft bovendien ondervonden dat diegenen die zich wél in het buitenland wagen, de auto boven het vliegtuig prevaleren en liefst dichtbij huis blijven, in andere ‘veilige havens’ zoals Duitsland en de Ardennen.

Angst en algehele onzekerheid

Zorgde het coronavirus dit voorjaar met negatieve reisadviezen inclusief de skigebieden al voor een recordaantal Nederlanders in de vaderlandse vakantieparken, komende zomer zal het niet anders zijn. Angst voor het virus en algehele onzekerheid liggen hieraan ten grondslag, zo doet de term ‘veilige havens’ vermoeden. Men wil niet in een land vast komen te zitten waar opeens de kleurcode van het virus verandert en er niet meer gereisd mag worden. Daarbij komen praktische bezwaren om de hoek kijken: kinderen moeten na de vakantie weer naar school en de werkgever zit niet te wachten op een ziekmelding vanuit het buitenland.

Drukke zomer, dus vacatures

Het Woudenbergse vakantiepark De Heigraaf kan dus nu al van een goed jaar spreken. Op haar facebookpagina worden de gasten bedankt voor een gezellige meivakantie. Verder kondigt het park aan dat er een vernieuwde menukaart is bij Eeterij De Deel en kan het personeel zich opmaken voor een hete zomer. Derhalve zijn er vacatures uitgezet voor diverse vakantiebanen. Geen overbodige luxe, want horecapersoneel blijkt lastig te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie