Muskathlon Woudenberg & Omstreken
Muskathlon Woudenberg & Omstreken Diverse deelnemers team Muskathlon1euro60

Muskathlon@home viert menswaardigheid

27 juni 2021 om 23:08 Activiteiten Deel je nieuws

Let’s celebrate humanity, Het is tijd om het evenwicht te herstellen. Daar hebben afgelopen zaterdag mensen in heel Nederland aan bijgedragen. Ook in Woudenberg en omgeving hebben we gestreden tegen onrecht, dit onrecht een stukje zichtbaarder gemaakt. Door een sportieve prestatie te leveren en zoveel mogelijk geld op te halen voor 1 van de partners van de Muskathlon: Compassion, Open Doors of Tot Heil des Volks. Ieder leven is het waard om gevierd te worden. Helaas zien we wereldwijd dat dit te vaak niet wordt gedaan. Een toekomst voor kinderen in armoede, vervolging om geloof, mensenhandel en prostitutie..

Er is gefietst op de speciale route van 16 km, zowel recreatief als sportief. De meesten fietsten de route eenmaal, maar ook een aantal gingen vaker rond en kwamen zelfs op 160 km. Dat werd opgemerkt door een paar hardlopers die ook meededen met de Muskathlon@home en genoten van deze activiteit. Andere hardlopers liepen voor deze actie het dubbele aantal km van normaal en waren blij met deze route door het bos vanwege het warme weer. Het was best afzien, de route ging op en neer. Net vóór de finish, bij Bergzicht, was het nog even zwaar, bergafwaarts hardlopen daar kun je in vergissen. Ze hebben allemaal de finish gehaald en dan heb je wel een drankje verdiend. En daar werd dan ook van genoten bij Bergzicht.

Onderweg zagen we de andere sporters en konden we elkaar ontmoeten en elkaar aanmoedigen. Een aantal waren al tussen 6.00 en 9.00 uur gestart en eindigden na 16.00 uur, dus werd er een lunchpauze ingelast op het terras van Pannenkoekenhuis Bergzicht.

Op de parkeerplaats bij de Treekerweg waren wat versnaperingen verzorgd. En dat doet een mens goed als er veel energie gegeven is. Aan het eind van de dag vierden we daar een feestje met een aantal mountainbikers die de 100 km als doel hadden behaald, fietsers die al meer dan 16 km hadden gefietst en de laatste deelnemer die met 160.08 over de finish kwam.

Wat was het geweldig om dit met elkaar te doen. Met 4 mensen hebben we ons ingeschreven maar doordat er meer deelnemers waren en diverse sponsoren is het gestelde doel binnengehaald, een mooi bedrag voor Compassion € 5.921 euro, inclusief vier kindsponsors. Allemaal stuk voor stuk toppers.

In de rest van het land zijn ook bijzonder en mooie prestaties neergezet met totaal een enorme opbrengst van € 641.774.

Dit jaar meer deelnemers en hogere opbrengst dan vorig jaar. En volgend jaar….. De eerste nieuwe deelnemer heeft zich al gemeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie