Unique kijkt verder
Unique kijkt verder Unique

Uitzendbureau Unique helpt coronacrisis-flexwerkers aan vervolgbaan

25 juni 2021 om 13:27 Zakelijk Deel je nieuws

Het uitzendbureau begeleidt de naadloze overgang van een tijdelijke baan bij GGD naar een nieuwe functie voor zo’n 10.0000 medewerkers.

Nu het ‘normale’ leven weer in zicht komt, loopt een lang en intens wervingsproject voor de GGD langzaam terug. Het afschalen van het aantal benodigde GGD-medewerkers heeft echter een keerzijde. Het merendeel van de GGD-medewerkers kan niet vast in dienst worden genomen wanneer het vaccinatieprogramma is afgerond. Dat brengt voor veel van deze flexwerkers een hoop onzekerheid met zich mee. En roept vragen op als, wanneer loopt de opdracht af en wanneer start je met de oriëntatie naar een volgende baan. Unique wil deze onzekerheid bij flexmedewerkers wegnemen en biedt hen daarom een begeleidend traject, zodat zij deze belangrijke laatste fase bij de GGD af kunnen maken en daarna direct door kunnen stomen naar een volgende baan.

Door de onzekerheid en niet exact te weten wanneer hun opdracht bij de GGD afloopt, zoeken flexmedewerkers vroegtijdig naar nieuw werk. Maar om het vaccinatieprogramma volledig en goed te kunnen afronden, is de rol van deze medewerkers nog steeds heel belangrijk. Om te voorkomen dat het terugdringen van corona in deze laatste fase stagneert door een te kort aan GGD personeel, schiet Unique te hulp. Zij voelen het als hun plicht om ervoor te zorgen dat het project van nationaal belang bij de GGD goed wordt afgerond en tegelijkertijd alle flexmedewerkers te helpen met een naadloze overgang naar een volgende baan zodra hun opdracht bij de GGD eindigt. Daarom gaan zij de flexmedewerkers zeer actief bijstaan in het zoeken van een vervolgbaan en voorkomen dat zij enige tijd werkeloos zullen zijn.

Ruim 80% van de flexmedewerkers die momenteel via Unique een functie bekleden bij de GGD heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het begeleidende traject van Unique. Niet alleen de flexmedewerkers staan te popelen om hulp. Ook vanuit het bedrijfsleven wordt grote interesse getoond in de uitstromende GGD populatie. Grote organisaties in de sectoren banken & verzekeringen, overheid en gemeentelijke instanties hebben aangegeven dat de GGD medewerkers na hun opdracht daar van harte welkom zijn om bij hen aan de slag te gaan. Samen schakelen de partijen over een mogelijke eind- en startdatum, zodat dit naadloos op elkaar aansluit. Zo komen de flexmedewerkers geen moment zonder werk te zitten en kan het afschalen bij de GGD in het juiste tempo verlopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie