Afbeelding
Refurbished producten kopen

Het veilig kopen van refurbished producten

22 juni 2021 om 07:02 Partnercontent

Het is tegenwoordig steeds normaler om een refurbished product in huis te hebben. Zeker als je kijkt naar refurbished iPhones, maar het wordt ook steeds normaler om een refurbished iPad, MacBook of Apple Watch in huis te halen.Heel logisch ook want je hebt deze producten al gauw voor een fractie van de nieuwprijs! Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar met een uitgebreide controle door experts en 3 jaar garantie begint refurbished steeds populairder te worden onder de Nederlandse bevolking.

Wat is refurbished

Refurbished is natuurlijk een Engels woord wat in de letterlijke zin betekent dat iets opgepoetst is of dat een bepaald product gerenoveerd is. Voorheen kon je denken aan een antieke kast die een nieuwe lakbeurt nodig had, of waarbij dingen vervangen moesten worden. Tegenwoordig zijn vergelijkbare processen ook aanwezig voor het renoveren van gebruikte smartphones. Als een product retour gestuurd wordt kan het product niet meer als nieuw verkocht worden. Deze producten verkeren vaak nog in een optimale staat en er is bijna geen sprake van defecten. Deze producten worden dan nagekeken, verschillende onderdelen worden zodoende gerepareerd of compleet vervangen en als laatste wordt deze compleet schoongemaakt. Aan het einde van dit hele process krijg je een refurbished iPhone die weer op de markt verkocht kan worden.

Verschil met tweedehands

Dat een product zo grondig wordt nagekeken is een aanmerkelijk verschil met een product dat als tweedehands wordt verkocht op sites zoals marktplaats. Zo kan het maar zo zijn dat de telefoon zelf flink wat krassen heeft en uiteraard is de accu al flink wat gebruikt waardoor deze ook voor een deel versleten is. Als je een tweedehands aankoop doet via een particulier heb je ook nog eens geen garantie, tenzij het product nog verkocht wordt tenzij het onder de originele garantie valt, maar dat is een uitzondering. Doordat een refurbished product grondig wordt nagekeken ben je verzekerd van garantie. Bij veel refurbished aanbieders is dit 2 jaar, maar je hebt ook webshops zoals refurbished.nl die je 3 jaar garantie bieden.

Voordelen refurbished

Het grootste voordeel om over te gaan tot de aanschaf van een refurbished product is dat de prijs lager ligt dan de nieuwprijs. Vaak is het product zo goed als nieuw en bevat nauwelijks tot geen gebruikssporen. De verpakking van het product is dan enkel opgemaakt door iemand anders en is ook eventjes in handen geweest van iemand anders. Dit heeft natuurlijk geen effect op de werking van het product, dus als je hier genoegen mee neemt dan ben je heel wat goedkoper uit dan als je hetzelfde product nieuw zou kopen. Neem de iPhone 11 bijvoorbeeld, nieuw kun je deze voor €669 maar als je kiest om deze refurbished te kopen dan heb je deze al voor €499! De iPhone 11 is bijna 2 jaar geleden uitgebracht en zal daarom nog in prima conditie zijn. Ook wordt de iPhone 11 nog voor de komende 3 jaar ondersteund door Apple.

Ben je dus opzoek naar een nieuwe mobiel, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dan adviseren wij erg om refurbished iPhone aan te schaffen. Bij een webshop als refurbished.nl bespaar je ruim €150 als je besluit om een iPhone 11 te kopen. Daarnaast worden alle producten ook uitvoerig gecontroleerd door experts en krijg je 3 jaar garantie op het gehele assortiment. Zo kun je zien dat deze webshop volledig achter de kwaliteit en kracht van refurbished staat en bent u als klant verzekerd van een veilige aankoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie