Afbeelding
Provincie Utrecht

Yvonne van Mastrigt beëdigd tot waarnemend burgemeester Woudenberg

1 juni 2021 om 12:12 Politiek

WOUDENBERG Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft dinsdagochtend 1 juni waarnemend burgemeester mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt de verklaring en belofte afgenomen in het Huis voor de Provincie in Utrecht. De commissaris wenst haar veel succes bij haar tijdelijke rol in de gemeente Woudenberg.

Yvonne van Mastrigt volgt Titia Cnossen tijdelijk op, die na ruim negen jaar stopt. Burgemeester Van Mastrigt beschikt over ruime bestuurlijke ervaring: eerder was zij waarnemend burgemeester in de gemeenten Stadskanaal, Stichtse Vecht, en Hoorn. Daarvoor was zij onder meer gedeputeerde in Groningen en burgemeester van Winsum. 

De waarnemend burgemeester zal aanblijven tot aan de benoeming van een nieuwe kroonbenoemde (vaste) burgemeester. Hiervoor zal de gemeenteraad van Woudenberg op 21 juni de profielschets vaststellen. De procedure duurt minimaal 6 maanden, en zal naar verwachting ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 tot de benoeming van een nieuwe, vaste burgemeester leiden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie