Afbeelding
Gemeente Woudenberg

Woudenbergers kunnen meedenken over nieuwe burgemeester

14 mei 2021 om 11:20 Maatschappelijk

WOUDENBERG De Woudenbergse gemeenteraad wil alle Woudenbergers betrekken bij de procedure voor de keuze van een nieuwe burgemeester. Om de meeste geschikte kandidaat te vinden maakt de gemeenteraad een profielschets, waarin staat welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben. Iedereen in Woudenberg kan meedenken over deze profielschets. Daartoe is een speciale vragenlijst opgesteld.

Inwoners, ondernemers en organisaties in Woudenberg kunnen tot en met vrijdag 28 mei op de vragenlijst aangeven wat zij belangrijk vinden als het gaat om hun nieuwe burgemeester. De vijf vragen zijn te vinden op  de website woudenberg.nl/nieuweburgemeester. De vragenlijst staat op 19 mei ook op de gemeentepagina van De Woudenberger van dinsdag 18 mei. 

De uitkomsten worden meegenomen bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie (een commissie van raadsleden) maakt de profielschets en legt deze voor aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt de profielschets op 21 juni door de gemeenteraad vastgesteld.

Een procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester duurt meestal minimaal zes maanden. Het is de bedoeling dat de nieuwe vaste burgemeester voor Woudenberg ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 wordt benoemd. De Commissaris van de Koning benoemt eerst een waarnemend burgemeester, die naar verwachting aansluitend op het vertrek van burgemeester Titia Cnossen start.

Het gemeentehuis van Woudenberg.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie