Afbeelding
Afbeelding van Eivind Pedersen via Pixabay

Ethiopische regering gaat Cardano’s technologie gebruiken om onderwijssysteem te vernieuwen

28 april 2021 om 14:43 Partnercontent

Cardano-ontwikkelaar IOHK heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met de Ethiopische regering om op Cardano gebaseerde technologie te gebruiken om het onderwijssysteem van het land te revolutioneren. Cardano heeft zelf een munt wat ADA genoemd wordt dat het steeds beter begint te doen, al heeft de aangekondigde samenwerking nog weinig impact gehad op de Cardano koers. Dat is enigszins opvallend, want bij andere aankondigingen was dit vaak wel duidelijk te zien aan de waardebepalingen van cryptovaluta’s. Zo ging de Bitcoin koers flink omhoog toen Tesla hier in investeerde. Dit zorgde er direct ook voor dat de Ripple koers steeg. Mogelijk gaat de waarde van ADA nog omhoog door de samenwerking met de Ethiopische regering, al is dat nog maar de vraag natuurlijk. Wat al wel duidelijk is, is dat het Afrikaanse land veel profijt zal hebben van het partnerschap met Cardano. Daarover kun je meer lezen in dit artikel.

Vijf miljoen Ethiopische studenten 

Gebaseerd op het Atala PRISM framework, zal de identiteitsoplossing in heel Ethiopië worden geïmplementeerd in wat de grootste blockchain implementatie ter wereld zal zijn. Het zal in het bijzonder worden gebruikt om vervalsingsbestendige verslagen van academische prestaties op 3.500 scholen op te stellen en de cijfers van meer dan vijf miljoen lokale studenten te verifiëren. Het systeem zal ook records aanmaken van 750 duizend docenten, waardoor monitoring en lesplanning mogelijk is. Dit betekent dat het op Cardano gebaseerde identiteitssysteem het gemakkelijker zal maken om universitaire aanvragen te authenticeren en de geldigheid van de cijfers van de studenten te controleren zonder afhankelijk te zijn van externe instanties. Door de transparantie van het beoordelingssysteem van de scholen te vergroten, kunnen er meer werkgelegenheid ontstaan voor Ethiopiërs op het platteland en kan de sociale vooruitgang toenemen. IOHK voegde het volgende toe in de aankondiging: “Deze partnerschap vormt de kern van de digitale transformatiestrategie van Ethiopië. IOHK heeft al lang ingezien hoe ontwikkelingslanden op unieke wijze kunnen profiteren van blockchain en deze implementatie is essentieel in onze visie voor Afrika.”

IOHK’s Grand Vision For Africa

IOHK prijst Cardano’s Atala PRISM aan als een techniek dat voor veel verandering kan zorgen voor ‘s werelds op één na meest bevolkte continent, Afrika. Naast onderwijs heeft Charles Hoskinson, CEO van IOHK en oprichter van Cardano, eerder plannen onthuld om met de Ethiopische regering samen te werken om andere sectoren te hervormen , waaronder transport, gezondheidszorg en landbouw. Hoskinson heeft ook gesproken over het creëren van een zogeheten Cardano hub in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Dit zal zich in de toekomst richten op andere Afrikaanse landen zoals Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika. Het volstaat te zeggen dat de nieuwste ontwikkeling een droom is die uitkomt voor de Cardano gemeenschap. Het zal niet alleen Afrika openstellen voor progressieve blockchain technologie via Cardano, maar ook helpen om Cardano populair in de mainstream te maken. Ondertussen gelooft de CEO dat deze nieuwe deals en initiatieven met Afrikaanse landen in 2021 miljoenen gebruikers naar het Cardano ecosysteem zullen brengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie