Afbeelding
Gemeente Woudenberg

Koninklijke onderscheiding voor drie Woudenbergers

26 april 2021 om 13:00 Maatschappelijk

WOUDENBERG Maandag, de dag voor Koningsdag, regende het weer lintjes in Nederland. Ook burgemeester Cnossen mocht inwoners van Woudenberg blij maken met een Koninklijke Onderscheiding. Drie inwoners namen, in aangepaste vorm, de onderscheiding persoonlijk in ontvangst.

De burgemeester vertelde hen het heuglijk nieuws dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen als lid of ridder in de orde van Oranje Nassau. In dit gesprek vertelde zij de gedecoreerden in spe waarom hun deze eer te beurt is gevallen en feliciteerde zij ze namens het gemeentebestuur met hun bijzondere onderscheiding.

Traditiegetrouw reikt de burgemeester ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning tijdens de ‘lintjesregen’ koninklijke onderscheidingen uit aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij. Dit jaar zijn het drie inwoners van Woudenberg.

De heer Wout Blokhuis is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Hij zet zich actief in als penningmeester voor de Van Dijk Nijkamp Stichting (2013). Hij beheert al een aantal jaar het vermogen van de stichting en ziet toe op de bestedingen van de toekenningen. Vanuit zijn deskundigheid en betrokkenheid levert hij in zijn rol als lid van Raad van Toezicht bij IVN een enorme bijdrage. Ook zijn lange staat van dienst van maar liefst 16 jaar bij Stichting Beheer Accommodaties voor Binnensport en Cultuur Woudenberg heeft hij veel betekend voor het dorp. Ook zijn memorabele rol bij Oxfam Novib (2000-2013) blijft niet onderbelicht. Hier heeft hij een grote rol gespeeld bij de structuur en vereenvoudiging van de 90 landenkantoren.

Mevrouw Leny de Koeijer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw De Koeijer krijgt deze onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger in het Cultuurhuis van Woudenberg en bij de VVV (2006) Als ouderling, leider van een wijkteam en lid van het kerkbestuur (2007) is zij actief bij de PKN Gemeente de Voorhof en ook toegetreden tot de werkgroep personeelszaken van de Vereniging Wereldwinkel (2007). Met name hulpbehoevende mensen kunnen op haar aandacht rekenen. Een vrouw met een groot hart.

Meneer Wim de Greef is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meneer De Greef krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als bestuurder bij Stichting Oud Woudenberg (2003) en als vrijwilliger bij landschaps- en natuur-onderhoud bij Stichting de Boom (2009). Zo is hij een uitstekend amateurgenealoog en zeer actief op het gebied van onderzoeker en redacteur. Zo heeft hij onder andere van Woudenbergse families de geschiedenis uitgezocht en in een compleet boekwerk uitgebracht. Hiermee levert hij belangeloos een zeer grote bijdrage aan de ontwikkeling van Oud Woudenberg. Als vrijwilliger bij Stichting de Boom zet hij zich in bij het landschaps- en natuuronderhoud op het gelijknamige landgoed van de stichting.

,,Wat heb ik een enorme waardering voor bewoners in Woudenberg die zich zo actief inzetten voor de samenleving, prachtig! Drie Woudenbergers met ieder hun eigen verhaal en manier waarop zij zich inzetten. Het was een eer om deze inwoners in het zonnetje te mogen zetten”, aldus burgemeester Cnossen.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING Bij een Koninklijke onderscheiding gaat het om mensen die waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving voor de manier waarop zij inhoud hebben gegeven aan hun activiteiten. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. ,,Kent u een Woudenberger die zich al jarenlang belangeloos inzet voor anderen? U kunt hem of haar tot eind juni 2021 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding in 2022. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@woudenberg.nl of telefonisch contact te leggen via het nummer: 14033’’, aldus de gemeente Woudenberg.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie