Afbeelding
Eigen foto.

Financiële steun voor Woudenbergers met inkomensverlies door corona

19 april 2021 om 15:31 Corona

WOUDENBERG Inwoners van Woudenberg die hun woonkosten niet kunnen betalen door de coronacrisis, kunnen een aanvraag indienen voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk Kosten (TONK). De gemeente stelt hiervoor geld ter beschikking. De regeling wordt uitgevoerd door Coöperatie De Kleine Schans.

De TONK is een vorm van bijzondere bijstand van de gemeente waarvoor het college van burgemeester en wethouders beleidsregels heeft vastgesteld. De hoogte van de tegemoetkoming is maximaal duizend euro per huishouden per maand. ,,Er zijn inwoners in Woudenberg die het financieel zwaar hebben door de coronamaatregelen. Bijvoorbeeld doordat ze minder inkomen hebben of hun baan zijn verloren”, zegt wethouder Marleen Treep. ,,De TONK-regeling kan hen helpen bij het betalen van de woonkosten. De regeling kan ook voorkomen dat zij schulden opbouwen.”

Woudenbergers kunnen een aanvraag indienen voor de TONK als zij tenminste dertig procent minder inkomen hebben door de coronamaatregelen en hierdoor problemen hebben met het betalen van de noodzakelijke privé woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water en servicekosten.

Inwoners kunnen een TONK-uitkering aanvragen voor maximaal zes maanden: vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Aanvragen kan ook met terugwerkende kracht. Zo kan in april 2021 de TONK worden aangevraagd voor januari, februari en maart 2021. De TONK-uitkering kan worden aangevraagd voor de maanden dat inwoners de aanvulling op hun inkomen echt nodig hebben.

Meer informatie zoals de voorwaarden en het aanvragen van de TONK is te vinden op de website www.dekleineschans.nl/tonk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie