Afbeelding
Cultuurhuis Woudenberg

Cultuurhuis start Zelf-Zaai-Actie voor Woudenberg

10 april 2021 om 07:39 Activiteiten

WOUDENBERG De lente is inmiddels gearriveerd, het groen gaat weer groeien. Om kinderen te inspireren om de Woudenbergse wereld een stukje mooier en biodiverser te maken, organiseert het Cultuurhuis een Zelf-Zaai-Actie en bijbehorende wedstrijden. ,,Op woensdag 21 april tussen 13.00 en 17.00 uur delen we bij het Cultuurhuis twee soorten bloemenmengsels uit die je zelf kunt zaaien op een goede plek in Woudenberg of in je eigen tuin’’, aldus de organisatie. ,,Zelf zaaien geeft twee keer plezier; mooie bloemen en meer biodiversiteit. Het Honingplantenmengsel kan de grond in vanaf het voorjaar tot begin mei. Het Tübinger bloemzaadmengsel vanaf het voorjaar tot augustus.’’

Na 21 april zijn de bloemenmengsels af te halen in de Zadenbieb van de Bibliotheek Woudenberg. ,,Haal dus snel de zaadjes op om aan de slag te gaan.’’ Aansluitend zijn er twee wedstrijden voor kinderen van 6 t/m 12 jaar: 1) het kweken van de hoogste zonnebloem, 2) Wie maakt de mooiste foto of foto’s van een eigen zaaisel. ,,Je kunt bijvoorbeeld het groeiproces in beeld brengen.’’ De uitslagen van de wedstrijden worden bekend gemaakt tijdens WAUW!denberg in oktober. Mail foto’s, met vermelding van naam, leeftijd, telefoonnummer, zaailocatie en hoogte van de zonnebloem uiterlijk 27 september naar programmacoordinator@cultuurhuiswoudenberg.nl.

De Zelf-Zaai-Actie gaat hoe dan ook door, omdat het om afhalen van zaden gaat. De geplande film ‘De Schooltuin’ kan helaas niet vertoond worden, wegens coronamaatregelen. Deze activiteit is op initiatief van Cultuurhuis Woudenberg in samenwerking met Stichting Duurzaam Woudenberg, de Bibliotheek Eemland, Gemeente Woudenberg en het Cultuurhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie