Groep 8 en wethouder Pieter de Kruif met het opgehaalde afval
Groep 8 en wethouder Pieter de Kruif met het opgehaalde afval Suzanne van Kranenburg

Groep 8 van de Jan Ligthartschool houdt opruimactie: ‘Hopen dat Woudenberg schoner wordt’

23 maart 2021 om 09:59 Onderwijs

WOUDENBERG De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 8 van de Jan Ligthartschool het veel gehad over de Tweede Kamer verkiezingen. Ze hebben geleerd hoe de verkiezingen in zijn werk gaan, standpunten van verschillende partijen bekeken en vergeleken, de stemwijzer voor kinderen ingevuld en gedebatteerd.

Uit dit debat kwam dat alle kinderen van groep 8 het heel belangrijk vinden dat de Tweede Kamer iets doet aan milieuvervuiling. Groep 8 vindt het stom dat mensen zoveel afval van zich afgooien. En toen kwamen Nienke Sinkeldam en Valérie van Tuijl met een proactief idee. ,,Kunnen we met groep 8 een opruimactie beginnen?”

Iedereen vond het een goed idee. Dat plan is gelijk in actie gezet. Valérie heeft een poster gemaakt en Nienke heeft bij de gemeente gevraagd of wij vuilprikkers mochten lenen.

Afgelopen vrijdag vond de opruimactie rondom de school en in het park de Schans plaats. De kinderen gingen in groepjes van drie op pad en scheidden het afval in verschillende vuilniszakken: een voor papier, een voor plastic en een voor overig afval. Wethouder Pieter de Kruif kwam de kinderen aanmoedigen tijdens de actie.

,,We hebben veel afval opgehaald. We vonden zelfs een stuk kozijn met spijkers erin”, vertelden de kinderen uit groep 8. ,,We hopen dat mensen het afval niet meer zomaar van zich af gooien en dat Woudenberg op die manier schoner wordt.”

Door Nienke Sinkeldam en Valérie van Tuijl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie