Afbeelding
Pixabay

Flinke piek aantal coronabesmettingen in Woudenberg

12 maart 2021 om 10:12 Corona Coronavirus

WOUDENBERG Het coronadashboard van de Rijksoverheid houdt dagelijks het aantal positief geteste mensen bij. In de afgelopen dagen had de gemeente Woudenberg een flinke piek in het aantal gemelde besmettingen. ,,Het coronavirus is dus nog niet weg. Daarom blijft het belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden”, schrijft de gemeente in een tweet. 

De grafiek op de website van de Rijksoverheid tikte woensdag 17 besmettingen aan (127,2 per 100.000 inwoners). Donderdag werden er zeven besmettingen gemeld (52,4 per 100.000 inwoners). Sinds eind februari werden er dagelijks tussen de nul en drie coronabesmettingen gemeld op het dashboard. 

Het verhoogde aantal besmettingen is tot nu toe nog niet terug te zien in het aantal gemelde ziekenhuisopnames. Sinds 19 februari werden er volgens het coronadashboard geen covid-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Wel kan dit aantal de komende dagen nog bijgesteld worden, aangezien meldingen soms vertraagd binnenkomen. Er zijn de afgelopen tijd ook geen coronapatiënten overleden, is te zien op het dashboard. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie