Afbeelding
Herman Miller Aeron

Hoe help je jouw medewerkers gezond thuis te werken?

11 maart 2021 om 15:25 Partnercontent

Thuiswerken is de uitdaging van deze tijd. Waar we vroeger massaal naar kantoor kwamen is dat ten tijde van corona vaak niet mogelijk. Dat heeft ook zo zijn voordelen. Thuiswerken scheelt bijvoorbeeld reistijd en kan de productiviteit verhogen. Tijdens de coronacrisis kwam Nederland erachter dat thuiswerken voor veel (zittende) beroepen goed mogelijk is. Het lijkt dan ook een trend te zijn die ons niet snel zal verlaten, ook wanneer we het virus onder de duim hebben.

Maar hoe ondersteun je jouw medewerkers in het thuiswerken? Het is belangrijk dat zij over de juiste middelen beschikken om op een gezonde manier thuis aan het werk kunnen gaan. De Projectinrichter kan je hierbij helpen. Als expert op het gebied van projectstoffering en kantoorinrichting bieden de specialisten van De Projectinrichter kundig advies, ook wanneer je medewerkers thuiswerken.

De juiste bureaustoel

Bij thuiswerken is het belangrijk om op een goede en ergonomische manier aan de slag te kunnen. Een verkeerd afgestelde werkplek kan namelijk voor lichamelijke klachten zorgen. Na een dagje werken aan de keukentafel voel je het misschien in je nek of rug. Wanneer je te lang in een slechte houding werkt kunnen die klachten verergeren of zelfs tot ernstige gezondheidskwalen leiden. Dit wil je voor jezelf en voor je medewerkers voorkomen.

Een gezonde kantoorwerkplek begint bij een goede bureaustoel. Omdat we tijdens ons werk vaak lang zitten is het belangrijk dat de stoel die we gebruiken ergonomisch en verstelbaar is. Elk lichaam is anders, en een verstelbare stoel kan perfect op het lichaam van de gebruiker worden afgesteld.

Duurzaam werken

Een toonaangevend merk op het gebied van ergonomische bureaustoelen is Herman Miller. De kantoormeubelen van Herman Miller staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en strakke ontwerp. Het merk produceert bureaustoelen die naast gezond ook zeer duurzaam zijn. Ze worden namelijk gemaakt van duurzame materialen waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast. Zo help je met deze bureaustoelen niet alleen je medewerkers, maar zorg je ook voor een gezonde toekomst.

Bureaustoel afstellen

Met zo’n topkwaliteit bureaustoel ben je er nog niet. Voordat je aan de slag kunt moet je de stoel goed op je lichaam afstellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80 tot 90% van alle bureaustoelen niet goed is ingesteld. Hoe ergonomisch je bureaustoel ook is, wanneer hij niet op de juiste manier is ingesteld kan hij voor gezondheidsproblemen zorgen.

Het is dan ook belangrijk werknemers niet alleen van de juiste materialen te voorzien, maar hen ook te helpen deze te gebruiken. Dit kan door een zitinstructie onder je werknemers te verspreiden. Met zo’n instructie help je hen hun eigen werkplek goed in te richten en te zorgen dat ze op een gezonde manier zitten en werken.

Neem bij het installeren van een thuiswerkplek altijd de tijd om de werknemer te ondersteunen. Zorg voor een goede uitleg bij de nieuwe kantoormeubelen en geef tips hoe ze gezond kunnen zitten. Zo blijft iedereen ook tijdens het thuiswerken gezond en fit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie