Arieene op de step tijdens de Emmaüsroute
Arieene op de step tijdens de Emmaüsroute Arieene

Emmaúsbeleving met route en film

7 maart 2021 om 21:16 Lokaal Deel je nieuws

In deze coronatijd is het goed om te bewegen. Ook De Voorhof draagt daarin bij. Door de commissie Verdieping & Ontmoeting is er een mooie route uitgezet die twee-aan-twee gewandeld, gefietst of gestept kan worden. Zelf een route bedenken mag ook. Onderweg kun je samen verhalen delen, iets wat je bezig houdt. Zoals de Emmaüsgangers in het verhaal in de Bijbel elkaar vertelden wat ze niet begrepen.

Als je meer wilt weten over dit bijbelverhaal of als je dit verhaal weer tot je wilt laten spreken dan kun je vrijdag 12 maart om 19.45 uur op www.pkndevoorhof.nl via Kerk TV live naar een film van een half uur kijken. Daarna is er de mogelijkheid om met elkaar ervaringen te delen.

Dan nu nog iets oever de route. Emmaüs lag 60 stadiën van Jeruzalem, dit is 11,5 kilometer. Dit is ook de lengte van de route, maar je kunt deze ook inkorten.

De route met uitleg kun je downloaden via de website, opvragen via het emailadres of op papier in de brievenbus ontvangen. 

Dus: zoek een wandelmaatje en beleef een Emmaüservaring op de tijd die jullie samen schikt. Als dat niet lukt, laat het ons weten. Wij kunnen ook bemiddelen.

Mocht je vanwege Corona liever individueel wandelen dan kun je elkaar ook achteraf bellen.

Bellen? Of via facebook laten weten. Dat deed Ariënne: "Vanmiddag de Emmaüsroute van onze kerk gestept. Mooie activiteit! Ik was nog niet in Maarn of het voor steppers onvermijdelijke, maar o zo zure "KKKKGGGGG" klonk onder mijn plank. Ik had de oneffenheid op de weg verkeerd ingeschat. De eerste kras op mijn net opgeknapte nog puntgave step is een feit. Ik weet dat er nog vele krassen gaan volgen. Dat gaf mij voldoende stof tot nadenken. (de bedoeling van deze Emmaüsroute)

Ik merkte bij het afdalen dat de snelheid al hoger lag dan gisteren. Ik vertrouwde steeds meer op de vernieuwde remmen en daardoor hoefde ik ze minder te gebruiken. Bij onze stepclub wordt wel eens geroepen dat remmen angst is. Ik zet daar nu tegenover dat niet remmen vertrouwen is (of toch pure dwaasheid) Het heeft mij stof tot nadenken over het onderwerp vertrouwen gegeven.

Al met al een geslaagde tocht. Een aanrader voor iedereen. Doordat je het op elk moment (tussen 4:30u en 21:00u) kan doen met op dit moment max 2 personen is het ook nog eens coronaproof.

Ik vond het bijzonder om deze route te rijden."

Wij zijn benieuwd naar andere ervaringen.

ontmoeting@pkndevoorhof.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie