Inbreker bij keukenraam
Inbreker bij keukenraam NIPW

Extra surveillance naar aanleiding van woninginbraken

5 februari 2021 om 07:07 Maatschappelijk

WOUDENBERG In 2020 is het aantal woninginbraken in Woudenberg fors gestegen met maar liefst 73 procent, terwijl landelijk het aantal woninginbraken met 22 procent is gedaald.

In het persbericht dat het college van B&W hierover heeft gestuurd, mist de GBW-fractie informatie over extra politie inzet, stelde Marco van de Hoef in het vragenuurtje van de raad. Burgemeester Titia Cnossen beaamde dat de cijfers niet mooi zijn voor Woudenberg. ,,Ik ben hier als burgemeester verdrietig over. Inbraak heeft voor inwoners een lange nasleep. Zij voelen zich niet langer veilig in hun eigen woning”, reageerde zij.

Er is de afgelopen maanden echter wel extra gesurveilleerd. Als voorbeeld noemt de burgemeester dat toen er in september en oktober meer inbraken waren in de wijk Laanzicht er door de politie en Boa’s in november en december extra gesurveilleerd is. ,,Het probleem is dat de pakkans procentueel heel laag is. Vorig jaar is er wel iemand aangehouden en die zat korte tijd vast. Sporen zijn ook moeilijk vast te stellen. De beste methode is dat de inbrekers op heterdaad door de inwoners worden betrapt. We horen nog te vaak dat buurtbewoners eerder op de dag iets gezien hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie