Afbeelding
Dorpsjournalist.nl

Waterschap begint met innen belasting

18 januari 2021 om 10:50 Natuur en milieu

WOUDENBERG Het waterschap Stichtse Rijnlanden start eind januari met het innen van de waterschapsbelasting in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De verzending van de aanslag gebeurt in fases vanaf 25 januari. 

Het waterschap heft belasting voor het werken aan veilige dijken, ‘droge voeten’ en schoon water. De belasting bestaat uit twee heffingen: de watersysteemheffing en de zuiveringsheffing. De watersysteemheffing voor het beheer van dijken en het onderhouden van sloten en rivieren. De zuiveringsheffing is voor de zuivering van afvalwater.

SAMEN Andere overheden, belangenorganisaties, buurtcomités, scholen én inwoners dragen hun steentje bij aan het waterbeheer. Bijvoorbeeld door het schoolplein watervriendelijk te maken of een piekwaterberging aan te leggen op hun eigen perceel.

Het heffen en innen van waterschapsbelasting gebeurt door de BghU, de Belastingsamenwerking gemeenten hoogheemraadschap Utrecht . De BghU is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingen tussen de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Zeist en het waterschap. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug valt alleen Doorn niet onder deze samenwerking. 

Meer informatie over waterschapsbelastingen is te vinden op waterschaphdsr.nl/belastingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie