Afbeelding
André van der Velde

Nieuw programma voor huiskamer van Cultuurhuis

13 januari 2021 om 10:00 Maatschappelijk

WOUDENBERG Het nieuwe programma met Huiskameractiviteiten in het Cultuurhuis Woudenberg is klaar. ,,Ondanks de onzekerheid rondom het coronavirus, zijn we vol goede hoop en hebben we als programmaraad een nieuw programma samengesteld tot de zomer met meer programma’s dan ooit’’, vertelt de organisatie. ,,We merkten de afgelopen maanden dat er onder de Woudenbergers toch behoefte was om naar activiteiten te komen, in een vertrouwde veilige omgeving dicht bij huis. En daaraan geven we gehoor met een nieuw programma, waarbij de landelijke richtlijnen gelden en vooraf reserveren altijd verplicht is. Het Huiskamercafé gaat weer open zodra dit mag, voor een heerlijk kopje koffie, lunch of ontmoeting met dorpsgenoten..”

Welke activiteiten staan er tot de zomer op het programma? Voor het eerst gaan we bakken met Heel Woudenberg Bakt. Een jury bepaalt op zaterdag 20 maart wie het lekkerste of mooiste taartje van Woudenberg bakt. Er zijn twee categorieën: t/m 12 jaar en iedereen vanaf 13 jaar. Aanmelden kan tot 10 maart. Bij de laagdrempelige lunchworkshops (iedere vierde woensdag van de maand) wordt een lunch in het Huiskamercafé gecombineerd met een creatieve workshop zoals een plantenhanger knopen of een paasstuk of voorjaarskrans maken.

De historie van Woudenberg komt tot leven tijdens de interactieve gezellige Historische kijkcafés van Oud Woudenberg. Deze gaan de komende keren over Transport in Woudenberg en Afgemarcheerd i.h.k.v. de bevrijding` Door de grote belangstelling zijn er twee data per onderwerp.

De maandelijkse filmhuisavonden gaan weer van start met aangrijpende, ontroerende of geestige films. Met onder andere op donderdag 11 februari De beentjes van Sint Hildegard met Herman Finkers en op donderdag 11 maart The secret: Dare to dream.
Het Cultuurcafé gaat op donderdag 18 februari over Natuurfotografie met natuurfoto’s ver weg en dichtbij van Rob Schoemaker. En op donderdag 27 mei vertelt Piet Augustijn over Glaskunst in Nederland en België. Beiden voor de broodnodige inspiratie voor de geest. De Woudenbergse kinderen komen op woensdagmiddag ook weer aan bod met de Alles Kidz-activiteiten: Beeldhouwen met steen (24 feb), de jeugdfilm de Schooltuin (21 april) of The yellow lego challenge (12 mei).
Hip & Handgemaakt organiseert op vrijdag 7 mei de Moederdagmarkt en op vrijdag 9 juli de Zomermarkt met leuke zelfgemaakte producten en veel gezelligheid. De tweede editie van de Ladies Night vindt plaats op vrijdag 4 juni. Aanmelden voor een tafel of workshop kan via info@cultuurhuiswoudenberg.nl.
En… verder ook nog: de interactieve lezing Gezonde Levensstijl om je weerstand te versterken (24 maart), de Huiskamerquiz Groen Moet Je Doen (5 maart) en Op De Koffie Bij... rolstoelbadminton wereldkampioen Ilse van der Burgwal (13 maart) en uitvaartondernemer Sjoukje van Krimpen-Statema (19 juni). Er is te veel om uitgebreid op te noemen. De Huiskamerfolder wordt huis-aan-huis bezorgd, dus bekijk het programma lekker thuis op de bank verder.

Meer informatie? Haal de folder bij de infobalie, volg Cultuurhuis Woudenberg op Facebook, bezoek www.cultuurhuiswoudenberg.nl of stel een vraag via info@cultuurhuiswoudenberg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie