Meer verkeer in wijken

30 januari 2018 om 00:00 Voorpagina

WOUDENBERG Het CDA vroeg in de raad van 25 januari aandacht voor het toenemende verkeer in de wijken. Dit kan volgens lijsttrekker Michel Hardeman leiden tot verkeersonveilige situaties. Zijn motie om onderzoek te doen en knelpunten op te lossen kreeg unanieme steun.

Joke van der Heide

Op de N224 en N226 is steeds vaker sprake van verkeershinder. Om deze verkeershinder te mijden wijken gemotoriseerde weggebruikers uit naar wegen in het dorp. Deze ontwikkeling baart de politiek zorgen, omdat het in het dorp steeds drukker wordt. Zorgen die worden gedeeld en geuit door de inwoners. Zorgen die alleen maar zullen toenemen door de verdere ontwikkeling van onder andere nieuwbouwplan Hoevelaar.

Volgens Hardeman is het daarom gewenst om onderzoek te doen naar de verkeersintensiteit en als de uitkomsten daar aanleiding voor geven naar mogelijke oplossingen te zoeken, ook als dit leidt  tot extra kosten. Wethouder Gijs de Kruif kon zich vinden in de motie en kwam met het voorstel om het onderzoek de  komende maanden intern op te pakken. De gemeente  heeft een meetapparaat dat nu adhoc wordt ingezet om verkeersstromen te meten wanneer inwoners aangeven dat  het te druk is in de wijk. Dit kan worden ingezet voor het onderzoek.

De Nico Bergsteijnweg en de Prins Bernhardstraat komen zeker aan bod in het onderzoek.

De verkeersintensiteit van deze wegen zat bij eerdere metingen tegen de maximale norm aan.

Voor de SGP reden om een stokpaardje van stal te halen, en aan te geven dat dit komt door het in 2016 op verzoek van GBW en CU genomen besluit om de Prins Bernhardstraat in één richting open te houden en niet af te sluiten. ,,Uw redenering klopt niet", reageerde Elli van Oosterom (CU). ,,De Prins Bernhardstraat was eerder zelfs twee richtingsverkeer."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie