Vallei Accountants/Dames 1 overtuigend in vijfsetter

29 januari 2018 om 00:00 Sport

Zaterdag 27 januari speelde Vallei Accountans/Dames 1 een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, Volvera D1. Dit bleek tijdens de uitwedstrijd al een zware tegenstander te zijn dus de dames wisten dat het moeilijk kon worden om winst binnen te halen.

De wedstrijd begon met Joline Willaarts als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Sophie Broekema als diagonaal en Kim de Witte als libero.

Woudenberg moest in het begin inkomen in de wedstrijd waarbij het spel nog onrustig oogde. De dames wisten echter goed bij te blijven en konden strijden om de setwinst. Mandy van der Vaart kwam er nog in voor Joline als spelverdeelster. Aan het eind trok Volvera helaas aan het langste eind en won de set met 23-25.

In de tweede set nam Vallei Accountants/Dames 1 het initiatief. Dankzij een sterke servicedruk werd een voorsprong genomen van 10-2. Het enthousiasme van de Woudenbergse dames hield stand en er werd met 25-20 gewonnen.

De goede basis van Volvera was nog niet verslagen. De derde set liep wederom gelijk op waarbij lange rally's werden gespeeld. Marcella de Kruif kwam er in op de buitenpositie voor Carina den Ouden en Joline keerde terug voor Mandy. Helaas wist Woudenberg hiermee niet de overhand te krijgen en de set ging naar Volvera met 22-25.

In de vierde set mocht Woudenberg wederom alles geven om nog de winst te kunnen behalen. Dit was dan ook precies wat het team deed waarbij de sterke verdediging in de rally's de doorslag gaf. De set werd gewonnen met 25-20.

In de laatste set kwam er extra aanmoediging vanaf de Woudenbergse supporters die ook bij de Heren 1 aangemoedigd hadden. De Woudenbergse dames konden het sterke spel hiermee doorzetten en via goede aanvalsdruk de wedstrijd binnen spelen met 15-13.

Coach Harry Kenter was erg tevreden over de wedstrijd. "In deze wedstrijd hebben we als team samen de nummer drie verslagen. Er is per wedstrijd weer een stijgende lijn te zien in het spel. Er worden minder fouten gemaakt en meer rally's gewonnen. Dit gebeurt onder andere dankzij de sterke servicedruk en een toenemend rendement in de aanval."

Dankzij deze winst is Woudenberg weer een plekje gestegen in de competitie. De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld, om 18:30 tegen Scylla D2 in de Camp. Komt U de dames ook aanmoedigen?