Woudenberg verliest topper in 'schitterende entourage'

30 januari 2018 om 00:00 Sport

WOUDENBERG 'Bommetje vol' zat het zaterdag in De Camp. ,,Een schitterende entourage voor een topper", stelde Wessel Terpstra na afloop vast. Al verloren de mannen van Woudenberg met 1-3 van Orion 2, het treffen tussen de bovenste twee ploegen van de tweede divisie leverde zaterdag reclame voor het volleybal op. ,,Ik heb ondanks het verlies toch genoten."

Een feestwedstrijd, dat was het duel tegen Orion voor Woudenberg in feite. ,,We zijn voor volleybalbegrippen niet zo'n grote vereniging, maar als team gaan we als een trein. Dat we deze wedstrijd op dit niveau zouden spelen, daar hadden we een paar jaar geleden helemaal geen rekening mee gehouden", legt Terpstra uit.

De Woudenbergse heren promoveerden al twee seizoenen op rij en verbazen dit seizoen ook vriend en vijand. De ploeg van Arnoud Holl doet dit seizoen opnieuw mee om de bovenste plaatsen. ,,We moeten niks en willen elke wedstrijd het maximale uit onszelf halen. Wat we de afgelopen seizoenen met z'n allen hebben neergezet, is al een mooi kunststukje", zegt Terpstra over de vrije manier van spelen. Vanuit dat perspectief lag de druk zaterdag ook bij Orion 2. Het eerste herenteam speelt in de eredivisie. ,,Orion wil graag dat hun tweede team uitkomt in de eerste divisie, zodat de aansluiting tussen hun eerste en tweede team beter verloopt. Zij moeten dit seizoen dus kampioen worden", wist Terpstra.

Met die druk ging Orion goed om in de volgepakte Camp. De sfeervolle ambiance was gecreëerd door de vereniging. Er was de afgelopen twee weken veel energie gestoken om nog meer toeschouwers naar de sporthal te lokken. En in die missie was de vereniging meer dan geslaagd. Ook de extra geplaatste tribunes zaten vol en de handen gingen bij ieder Woudenbergs punt op elkaar. ,,Op het moment dat je in een mindere fase zit en al die aanmoedigingen hoort, dan geeft dat zeker een boost", ervoer Terpstra.

BOVEN ZICHZELF UITSTIJGEN De bijna twee meter lange diagonaal van Woudenberg wist op voorhand dat het moeilijk zou worden. ,,We hebben tegen Orion echt goed gespeeld, maar wisten niet boven onszelf uit te stijgen. Dat was nodig om deze pot te winnen." Woudenberg begon de eerste set nog met een kleine voorsprong, maar moest die toch inleveren. Ook in het tweede bedrijf was de talentvolle ploeg uit Doetinchem de betere. ,,Zij hadden zich heel goed op ons spel ingesteld en de buitenkanten vaak met een dubbel blok afgesloten. Daar hadden we moeite mee."

Ook in de passing was de foutenlast in de eerste twee sets hoger aan Woudenbergse kant. Maar in de derde set klapte het publiek haar handen stuk. Met soms spectaculaire rally's trok de formatie van Holl het spel naar zich toe. Met liefst 25-10 werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht. In de vierde set was Orion echter wel weer bij de les. De koploper had telkens een kleine voorsprong, maar Woudenberg leek op 19-21 met een geweldige rally de spanning in de set helemaal terug te brengen. Het punt in de lange slagenwisseling ging echter naar de Doetinchemmers, die Woudenberg daarna niet terug lieten komen. Met 22-25 werd de wedstrijd met 1-3 beslist.

TOCH GENOTEN Dat was geen schande, maar door de nederlaag groeit de achterstand van Woudenberg op de koploper tot negen punten. Wel hebben de Woudenbergers nog een wedstrijd tegoed. Maar los van die kampioensrace, Terpstra bekeek het vooral positief. ,,Met de vereniging hebben we wat moois neergezet. Ik heb ondanks het verlies toch genoten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie