Scherpenzeel hervat competitie met punt

30 januari 2018 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL Met een 1-1 remise bij FC Horst heeft Scherpenzeel de competitie hervat. De ploeg van Dik Peters van Ton moest in het laatste kwart een tegentreffer incasseren, die openingsgoal van Dittgher Aarsen teniet deed. ,,Maar met deze uitslag kan ik uiteindelijk wel leven."

Dat stelt Peters van Ton die zag dat zijn elftal moeite had met het fysieke spel van de thuisploeg. ,,De eerste helft en het eerste kwartier na de rust waren voor ons, daarna had Horst het betere van het spel." De trainer baalde van de omstandigheden. ,,Een knollenveld, dat kwam ons spel ook niet ten goede."

Toch zorgde Dittgher Aarsen na goed terugleggen van Tevfik Ceyar voor de 0-1. ,,We hadden in die fase een veldoverwicht en waren constant dreigend. Jammer dat we dat niet konden omzetten in een tweede goal." Het leidde na rust tot de 1-1, al hing een geur van buitenspel aan het doelpunt. ,,Maar daar moeten we verder niet over zeuren."

Ondanks de twee verliespunten kijkt Peters van Ton graag naar de positieve punten. Scherpenzeel liep een punt in op koploper Veensche Boys, dat onderuit ging tegen AVW. ,,In dat opzicht heeft deze zaterdag toch wat moois opgeleverd."