Afbeelding
Archief BDUmedia

Nieuw beleid maatschappelijk vervoer

23 januari 2018 om 00:00 Voorpagina

WOUDENBERG De Woudenbergse gemeenteraad reageerde positief op het  regionale beleidsvoorstel om het leerlingenvervoer en de regiotaxi toekomstbestendig te maken.

Joke  van der Heide

Uitgangspunt is zelfstandig waar mogelijk en begeleid waar nodig. Met als lange termijn resultaat dat deze maatschappelijke vervoersvoorzieningen betaalbaar blijven, ondanks de zorg over toenemende vraag door de vergrijzing.

Wethouder Pieter de Kruif vertelt dat de gemeente het afgelopen jaar overleg heeft gehad met de doelgroep zelf. Waar ze tegen aanlopen en wat voor kansen en mogelijkheden ze zien. ,,Wij vinden het belangrijk dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. Reizen met het OV biedt mensen meer vrijheid en zelfstandigheid. Die keuzevrijheid  spreekt de doelgroep aan", aldus de wethouder.

REGIOTAXI Daarom wil de gemeente het gebruik van het OV bevorderen door mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Dit geldt voor met name mensen die nu en in de toekomst gebruik willen maken van de regiotaxi en vormen van Wmo-dagbestedingsvervoer. Belangrijk is dan wel dat de fysieke toegankelijkheid op orde moet zijn. Elli van Oosterom (CU) stelt dat naar dagbesteding in Zeist dit bijvoorbeeld niet mogelijk is.

Ook voor het leerlingenvervoer vindt de gemeente het belangrijk dat leerlingen zo zelfstandig mogelijk (leren) reizen. Dat geeft niet alleen meer vertrouwen en eigenwaarde, maar het zorgt  ook voor meer  keuzes voor vervolgopleidingen of werk. In overleg  met ouders en scholen wordt  gekeken hoe  drempels kunnen worden weggenomen.,,Maatwerk blijft mogelijk voor mensen voor wie de voorzieningen nodig blijven. Deze groep kan ook in de toekomst gewoon gebruik maken van het doelgroepenvervoer. De indicatie vervalt niet", benadrukt de wethouder. Ook blijft er schoolkeuze vrijheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie