Vallei Accountants/Dames 1 herpakt zich in strijd tegen Scherpenzeel

22 januari 2018 om 00:00 Sport

Zaterdag 20 januari speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen Set Up '69 D2. Na het verlies van de vorige keer was Scherpenzeel de nieuwe hekkensluiter en moest Woudenberg punten pakken. Dimphany Hendriksen was helaas niet in staat te spelen vanwege een blessure.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Sophie Broekema op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

In de eerste set wist Woudenberg aan het begin prima service druk te leveren waardoor er een voorsprong ontstond van 1-5. Via de midden aanval en eigen servicedruk kon Scherpenzeel echter goed punten scoren en bij blijven. Woudenberg kende slordigheden waardoor zij uiteindelijk de set verloren met 26-24.

De vroege tegenslag zette zich door in de tweede set. Het achterveld van Woudenberg wist veel ballen goed te verwerken, maar het sterke spel werd te vaak onderbroken door netfouten. Mede hierdoor was Scherpenzeel goed in staat hun middenaanval aan te spelen en direct punten te scoren. De set ging naar Set Up met 25-19.

Woudenberg was vast besloten om niet weer te verliezen van de hekkensluiter en wist eindelijk het tij te keren in de derde set. De aanvalsdruk werd met Joline Willaarts als spelverdeelster omhoog geschroefd en via zowel de diagonaal als de buitenaanval haalde Woudenberg de Scherpenzeelse verdediging onderuit. De set werd gewonnen met 17-25.

In de vierde set werd voet bij stuk gehouden. Zowel Woudenberg als Scherpenzeel wisten servicedruk te creëren. De middenaanval van Set Up kwam er echter niet meer doorheen, waardoor de Woudenbergse verdediging de ballen goed kon verwerken. Met 22-25 werd de wedstrijd op 2-2 gezet.

Vallei Accountants/Dames 1 pakte gelijk door in de vijfde set. Op een stand van 3-8 werd de veldwissel gedaan. Tot aan het eind bleef het een strijd maar Woudenberg gaf haar voorsprong niet weg en won met 11-15.

"Het begin van deze wedstrijd was stroef, vergelijkbaar met het spel wat vorige week werd gespeeld." Blikt coach Harry Kenter terug. "In de derde set ging de foutenlast omlaag en kwam de druk bij onze tegenstander te liggen. Samen met energie en overtuiging in het eigen spel bracht dit ons de winst deze wedstrijd en hele belangrijke punten voor in de competitie."

De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld om 18:30 in de Camp tegen de nummer 3 Volvera D1, op 27 januari.