Prima omstandigheden Henschotermeer Games

16 januari 2018 om 00:00 Sport

's Morgens vonden zowel voor kinderen als volwassenen de Run-29Bike-Runonderdelen plaats, 29gewonnen door Charles Helsper en Marc de Maar. 's Middags werden de hardloopwedstrijden en de cross gelopen. Winnaars van de verschillende afstanden waren Finn van der Maas, Wilfred Verhagen, Astrid Velder en Leo Kunst. Lieke Reyn won de 1,2 kilometer lange kidscross. Mark van Hoorn van sportorganisatiebureau WE-link, die zelf ook meeliep: ,,Deelnemers aan de Henschotermeer Games komen hier graag om te sporten op het afgesloten terrein in deze prachtige omgeving. De sfeer is gemoedelijk. Door het prima sportweer hadden we gerekend op meer deelnemers dan vorig jaar, toen het echt bar winterweer was. Maar een hardloop-29evenement elders heeft deelnemers hier weggelokt. Het fietsparcours is wat veranderd vergeleken met andere jaren. We hebben meer scherpe bochten toegevoegd, waardoor het fietsparcours veel technischer is geworden. Het loopparcours was weer als vanouds, nadat we vorig jaar moesten improviseren omdat één van de bruggen onverwachts open stond."

ZWAAR Volgens verschillende deelnemers was het nu niet bevroren zand langs het strand wel zwaar om te lopen. Uit Woudenberg liepen onder anderen Albert Stavenga en Walter van Ravenhorst mee. Ook campinggasten/hardlopers vonden het leuk om nu eens in deze omgeving als recreant aan een evenement mee te doen.

Slagwerkgroep Spinning Sticks zorgde volgens veel lopers voor lekkere ritmes bij het hardlopen. Een toevallige wandelaarster liep vanwege deze gezelligheid een extra rondje om het Henschotermeer.

SPECIALE WINTEREDITIE Zaterdag 27 januari is er een speciale wintereditie van de Henschotermeer Games die samen met AV Fit uit Zeist wordt georganiseerd. Hoofdmoot zijn dan de crosswedstrijden voor de jeugd van regio zuid waar honderden kinderen aan deelnemen. Daarnaast is er voor de volwassenen een 9-kilometerwedstrijd en een prestatieloop aan het programma toegevoegd. Ook de data van de zomeredities zijn al bekend: 11 juli en 15 augustus. Meer info: 29www.henschotermeergames.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie