Teleurstellende vijfsetter voor Vallei Accountants/Dames 1

14 januari 2018 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen hekkensluiter TweeVV D2. De Woudenbergse dames konden 5 punten goed gebruiken om plekken te stijgen. Met uitzondering van Tessa Piersma-van den Pol en Carina den Ouden was het team volledig.

De eerste set begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden , Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst op buiten, Sophie Broekema als diagonaal en Kim de Witte als libero.

Aan het begin van de wedstrijd had Woudenberg de overhand. Coach Harry Kenter gaf aan dat er meer overtuiging in het spel mocht om verder uit te lopen. Met een goede service kwam er een voorsprong van 21-15. Daarna viel de druk weg waardoor TweeVV met hun service punten wist te pakken. Vallei Accountants/Dames 1 herpakte zich en haalde de set binnen met 25-21.

In de tweede set werd aangegeven dat het belangrijk was om TweeVV uit hun flow te halen. Dit werd meteen opgepakt waarbij een voorsprong ontstond van 6-1 na een sterke servicereeks. De rest van de set begonnen er echter fouten in het spel te slippen. TweeVV werkte de voorsprong weg en Woudenberg kreeg het niet voor elkaar de set te winnen. Winst voor TweeVV met 21-25.

De derde set gaf wisselend spel. Terwijl het spel van TweeVV opgevangen werd door de verdediging, waren het de eigen fouten in service en aanval die ervoor zorgde dat Woudenberg niet ver uit kon lopen. Uiteindelijk was het voldoende om de set te winnen met 25-22.

De vierde set was bepalend voor de wedstrijd waarbij Woudenberg de winst had moeten pakken. Helaas bleef wederom het scorend vermogen te beperkt. TweeVV was in staat om de meeste ballen voldoende te verwerken waardoor de druk terug kwam bij Woudenberg. Het gevolg was dat TweeVV de set won met 21-25.

Uiteindelijk veranderde het spel niet in de vijfde set. Woudenberg kon niet ontkomen aan een teleurstellend verlies met 13-15 en uiteindelijk het verlies van de wedstrijd met 2-3.

Coach Harry Kenter kijkt terug op de wedstrijd. "De energie en het enthousiasme binnen het team was goed, iets waarvan we vanuit de eerste helft van het seizoen wisten dat het beter kon. Hetgeen waar wij nu tegen aanliepen was het rendement in de aanval. Er was helaas te weinig direct scorend vermogen en daarnaast waren er te veel persoonlijke fouten. Juist tegen deze teams is het belangrijk om aanvallend direct het punt te maken en niet mee te gaan in het spel van de tegenstander."