Woudenberg na rust onderuit

9 januari 2018 om 00:00 Sport

WOUDENBERG Het kampioenschap was al uit zicht, maar de korfballers van Woudenberg willen graag tweede worden in de 2e klasse D. De hervatting van de competitie beviel de ploeg van Ron de Graaf slecht. In de eigen Camp liep Woudenberg tegen een 15-22 nederlaag aan. ,,We laten het zelf liggen", vond Gert Jan van Essen.

De jonge speler is belangrijk in het teamverband van KV Woudenberg. Hij knapt vaak het vuile werk op onder de korf. In de strijd om gemiste ballen af te vangen moest hij tegen Hellas'63 flink aan de bak. ,,Ik ben niet vies van een fysiek spelletje. En ja, vandaag ging het er soms stevig aan toe. Aan de andere kant was het ook weer niet zo dat het de spuigaten uitliep. Ik heb regelmatig erger meegemaakt."

Van Essen trof een geroutineerde tegenstander van de bezoekers uit Nunspeet en ging een lastige middag tegemoet. ,,Daar kwam bij dat ik conditioneel nog niet helemaal top ben. Ik heb de afgelopen weken een griepje gehad." Het speelde hem nauwelijks parten. Al was het korfbal in technisch opzicht niet de beste wedstrijd, het publiek kreeg zeker in de eerste helft een aardig schouwspel voorgeschoteld. Het tempo lag hoog en er werd door beide partijen veel strijd in de waagschaal gelegd. Woudenberg had aanvankelijk het beste van het spel. Mede dankzij de trefzekere Daphne van Piggelen prijkte er halverwege een 10-8 voorsprong op het scorebord. ,,Een leuke wedstrijd", ervoer Van Essen in het veld.

TE VEEL RUIMTE Al snel na rust was van die attractiviteit weinig meer over. ,,We lieten het wat liggen in de scherpte, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Ik had het zelf ook twee keer, dat ik mijn directe tegenstander iets te veel ruimte gaf. Ik had het idee dat ik nog geen druk hoefde te zetten, maar hij gooide beide ballen raak. Dat geluk hadden ze dan ook", vond Van Essen.

De 10-8 voorsprong was binnen vijf minuten in de tweede helft getransformeerd in een 10-12 tussenstand. Daarna brachten Merle ten Ham en Torsten Ball Woudenberg weer langszij, maar de toon was gezet. Hellas'63 zette een tandje bij en Woudenberg moest daarin mee. Dat lukten de Woudenbergers niet. De schutters aan de zijde van de thuisploeg lagen aan de ketting en konden niet de ruimte vinden om succesvol af te drukken.

GEEN SOELAAS Bij 13-16 probeerde coach Ron de Graaf het tij te keren. Sabine Klein Wolterink verving Noortje den Bleker, waarna ook afmakers Torsten Ball en Martijn de Haan van vak wisselden, Maar die wisselingen brachten geen soelaas. Hellas'63 speelde een gewonnen wedstrijd en gaf de voorsprong niet meer prijs. Dankzij de 15-22 overwinning wippen de Nunspeters op de ranglijst over Woudenberg. ,,We hadden vandaag inderdaad goede zaken kunnen doen, maar dat is helaas niet gelukt. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken. Gevaar voor degradatie is er niet. We blijven ambitieus en willen nog steeds graag tweede worden in de competitie", besluit Van Essen.